ΓενικάΓια 6-8 άτομαΥλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1½ κιλό πράσα
  • 350 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 4 κουταλιές λευκό κρασί
  • 400 γρ. γραβιέρα τριμμένη

ΕκτέλεσηΠλένετε τα πράσα, τα κόβετε σε ροδέλες και τα βράζετε για 8΄. Αφού τα σουρώσετε, τα βράζετε μαζί με το γάλα, ώσπου να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος. Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα το αλεύρι, το οποίο έχετε διαλύσει στο κρασί, και ανακατεύετε για 2΄. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη γραβιέρα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Στο ταψί, το οποίο έχετε λαδώσει, απλώνετε ένα-ένα τα περισσότερα φύλλα της ζύμης επίσης λαδωμένα, ρίχνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνετε στους 190° C για 45-50΄. TipΠροαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και κολοκύθι στη συνταγή.