Υλικά

  • (4 άτομα)
  • 1 κιλό αγριογούρουνο (κομμένο σε κομμάτια)
  • 250 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσια)
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη μαρινάτα
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1½ κουταλάκι θυμάρι
  • 1½ κουταλάκι ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένο σε φέτες)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1 καρότο (κομμένο σε ροδέλες)
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Μαρινάρετε το κρέας τουλάχιστον για 24 ώρες. Στραγγίζετε και το σοτάρετε για 5-6΄ στο τηγάνι. Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε για 1-2΄ το κρεμμύδι. Κατόπιν, βάζετε τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Σουρώνετε τη μαρινάτα και την προσθέτετε στο κρέας μαζί με αλατοπίπερο. Ψήνετε 11/2 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τα δαμάσκηνα, που έχετε προηγουμένως μουλιάσει στο νερό, και βράζετε για 1/2 ώρα, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.