Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 800 γρ. ψαρονέφρι
  • 300 γρ. πλιγούρι
  • 30 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 30 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 30 γρ. χουρμάδες (περίπου 4)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά650 θερμίδες η μερίδαΕκτέλεσηΠασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι το ψαρονέφρι και το σοτάρετε ελαφρά με το μισό ελαιόλαδο. Το σβήνετε με το κρασί και το ψήνετε στο φούρνο στους 200° C για περίπου 30΄. Στο μεταξύ, βάζετε το πλιγούρι σε νερό για να φουσκώσει. Κόβετε τα αποξηραμένα φρούτα σε κομμάτια, τα σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι και προσθέτετε το πλιγούρι, που έχετε σουρώσει. Ανακατεύετε για μερικά λεπτά και σερβίρετε την πανσέτα κομμένη σε φέτες μαζί με τα φρούτα και το πλιγούρι. Σύσταση

  • Βιταμίνες: Του συμπλέγματος Β, Ε
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Σίδηρο
  • Σελήνιο
  • Καροτενοειδή
  • Κάλιο
  • Ψευδάργυρο
  • Φυτικές ίνες
Ακολουθήστε το στο Google News