Υλικά
- (Για 4 άτομα)
- 4 κομμάτια ψαρονέφρι
- 4 παντζάρια
- 12 κρεμμυδάκια στιφάδου
- 100 ml κρασί «Σάμος»
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
Γενικά
570 θερμίδες η μερίδα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι, λίγο νερό, τα καθαρισμένα παντζάρια και τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα βράζετε για 45΄ περίπου. Καθαρίζετε το ψαρονέφρι, το σοτάρετε ελαφρά για να «θωρακιστεί» και τελειώνετε το ψήσιμο στο φούρνο, στους 200° C (για 10-12΄). Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το κρασί και τα υγρά από το ταψί και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα κρασιού και σερβίρετε.
Σύσταση
- Βιταμίνες: Του συμπλέγματος Β
- Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
- Σίδηρο
- Σελήνιο
- Φώσφορο
- Κάλιο