Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 4 κομμάτια ψαρονέφρι
  • 4 παντζάρια
  • 12 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 100 ml κρασί «Σάμος»
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Γενικά
570 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι, λίγο νερό, τα καθαρισμένα παντζάρια και τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα βράζετε για 45΄ περίπου. Καθαρίζετε το ψαρονέφρι, το σοτάρετε ελαφρά για να «θωρακιστεί» και τελειώνετε το ψήσιμο στο φούρνο, στους 200° C (για 10-12΄). Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το κρασί και τα υγρά από το ταψί και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα κρασιού και σερβίρετε.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Του συμπλέγματος Β
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Σίδηρο
  • Σελήνιο
  • Φώσφορο
  • Κάλιο