Ο πιο εορταστικός μήνας με τις ονομαστικές γιορτές έχει μπει. Και όσο κι αν ο καιρός μας ξεγελάει, η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει.

Τα καταστήματα έχουν ήδη ετοιμάσει τις γιορτινές βιτρίνες τους, όπου να ‘ναι θα στολίσουμε κι εμείς τα σπίτια μας φτιάχνοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ανάβοντας τα πολύχρωμα λαμπάκια. Ιδιαίτερα τα φωτάκια, μου αρέσει πολύ το βράδυ, τότε που όλα είναι ήσυχα, να κάθομαι χαλαρά στον καναπέ με σβηστά τα φώτα και να τα χαζεύω που αναβοσβήνουν ρυθμικά.

Απορροφημένη από την εικόνα, το μυαλό μου περιπλανιέται σε διάφορες σκέψεις. Μηνύματα αγάπης είναι οι ημέρες των εορτών που έρχονται, και σκεφτόμουν τα δώρα που θα χαρίσουμε και το νόημά τους. Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι ένα ακριβό δώρο είναι ένα καλό δώρο αν δεν συνοδεύεται από αγάπη αλλά από υποχρέωση. Είναι ένα αόρατο αίσθημα που ο αποδέκτης μπορεί να διαισθανθεί..

Η χειρονομία πρέπει να είναι γνήσια ,για αυτό και η επιλογή ενός δώρου είναι ωραίο να δείχνει το πραγματικό σας ενδιαφέρον για τον άλλο γνωρίζοντας τα γούστα του και μαθαίνοντας τις προτιμήσεις του. Εκεί κρύβεται η αξία του, που δεν εξαρτάται από την τιμή του.

Όμως, εκτός από τα δώρα που θα κάνουμε στους αγαπημένους μας, μήπως να σκεφτούμε πόσοι άνθρωποι δεν θα ζήσουν τις γιορτές με χαρά και υγεία; Φέτος, λοιπόν, προτείνω στη λίστα με τα δώρα σας να μπουν και μερικά διαφορετικά, που έχουν συμβολικό χαρακτήρα.

Στο μικρό κοριτσάκι που περιμένει μία κούκλα, μην μπείτε σε ένα κατάστημα παιχνιδιών, αλλά στα καταστήματα καλλυντικών Sephora. Μαζί με την κούκλα που κάνει 10 ευρώ θα έχετε συνεισφέρει στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Make A Wish» που εκπληρώνει τις πιο μεγάλες επιθυμίες παιδιών ηλικίας 3-18 χρόνων που πάσχουν από σοβαρές, απειλητικές ασθένειες για τη ζωή τους.

Στην έφηβη κοπέλα που της αρέσουν τα κοσμήματα -και σε λίγο θα γίνει γυναίκα-, χαρίστε της ένα κομψό επάργυρο παντατίφ που δημιουργήθηκε από την Avon και συμβολίζει την ενδυνάμωση των γυναικών ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία και εξηγήστε της ότι τα 3 μόλις ευρώ που διαθέσατε πηγαίνουν σε οργανώσεις που ασχολούνται με αυτό το θέμα.

Κι αν η φίλη σας τρελαίνεται ακόμα για αρκουδάκια, το πιο χαριτωμένο το δημιούργησε η Oriflame. Τα έσοδα στηρίζουν το έργο του Σωματείου MDA Ελλάς για τα άτομα που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις. Με αυτές τις κινήσεις, κανένα δώρο δεν θα πάει χαμένο!