Μια νέα συσκευή, η οποία μετρά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μέσω του αυτιού απαλλάσσει τους διαβητικούς από τα τρυπήματα.

Η συσκευή-«σκουλαρίκι» Gluco Track, όπως ονομάζεται, διαθέτει ένα κλιπ το οποίο τοποθετείται στην άκρη του λοβού του αυτιού και, με τη βοήθεια ενός λεπτού υπερευαίσθητου αισθητήρα, υπολογίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μέσω υπερήχων και ενός συστήματος μέτρησης θερμοκρασίας.

Οι υπέρηχοι «ταξιδεύουν» με διαφορετική συχνότητα στους ιστούς του σώματος, ανάλογα με τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Το ίδιο ισχύει και για τη θερμοκρασία, οι τιμές της οποίας κυμαίνονται σε διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με τα επίπεδα γλυκόζης.

Το κλιπ, μέσω ενός καλωδίου συνδέεται με μια συσκευή χειρός, η οποία δεν ξεπερνά σε μέγεθος ένα κινητό τηλέφωνο. Στην οθόνη της εμφανίζονται λεπτομερώς οι μετρήσεις που καταγράφει το προηγμένο σύστημα τσέπης και έτσι ο χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα να διαπιστώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρείται με τσιμπήματα.

Η πολυαναμενόμενη συσκευή, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε περίπου ένα χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:
Τεστ στο σπίτι
http://www.vita.gr/html/ent/045/ent.10045.asp

Oι απαραίτητες εξετάσεις για να ζείτε καλά με το διαβήτη
http://www.vita.gr/html/ent/113/ent.1113.asp

Πώς συμβιώνω με το διαβήτη
http://www.vita.gr/html/ent/130/ent.6130.asp