Ένα ελπιδοφόρο εμβόλιο από εκχύλισμα βιταμίνης Ε το οποίο συρρικνώνει τους καρκινικούς όγκους, δημιούργησαν οι ειδικοί των πανεπιστημίων της Γλασκώβης και του Στάρθσκλαιντ στη Σκωτία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το «βιταμινούχο» εμβόλιο προσφέρει δραστικά αποτελέσματα, καθώς εντός 24 ωρών ο καρκινικός όγκος έχει ήδη υποστεί την πρώτη συρρίκνωση, ενώ μετά από θεραπεία 10 ημερών σχεδόν εξαφανίζεται.

Η βιταμίνη Ε εντοπίζεται κυρίως σε τροφές όπως π.χ. τα φυτικά έλαια, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, τα πράσινα λαχανικά και τα αυγά. Πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την καταστροφή των κυττάρων.

Το νέο εμβόλιο περιέχει τοκοτριενόλη μια ουσία που οι ειδικοί ανακάλυψαν πρόσφατα στη σύσταση της βιταμίνης Ε και θεωρείται «όπλο» ενάντια στον καρκίνο.

Με τη βοήθεια χιλιάδων μικροσκοπικών φυσαλίδων λίπους – ώστε να προστατεύονται τα υγιή κύτταρα-, η συγκεκριμένη ουσία διοχετεύεται απευθείας στα καρκινικά κύτταρα.

«Η νέα φόρμουλα αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική και μας έδωσε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Κριστίν Ντυφέ, ωστόσο άλλοι επιστήμονες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, καθώς στο παρελθόν είχε αποδειχθεί ότι οι υπερβολικές ποσότητες βιταμίνης Ε στην πραγματικότητα αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

Γι αυτό το λόγο, επισημαίνουν ότι είναι απολύτως αναγκαία η διενέργεια και άλλων σχετικών ερευνών, ώστε να διακριβωθεί η ασφάλεια της νέας θεραπευτικής προσέγγισης.

Διαβάστε ακόμα:
Οι άγνωστοι «ευεργέτες» μας
http://www.vita.gr/html/ent/677/ent.9677.asp

Βιταμίνη D εναντίον καρκίνου του μαστού
http://www.vita.gr/html/ent/217/ent.6217.asp

Teenage beauty: Πήρες τη… Vitaμίνη σου;
http://www.vita.gr/html/ent/858/ent.8858.asp