Από τα τρία τους χρόνια αρχίζουν να ανησυχούν τα κορίτσια για την εικόνα και το βάρος τους! Τα ανησυχητικά αποτελέσματα των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντας προκάλεσαν τον έντονο προβληματισμό του επιστημονικού κόσμου.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε κορίτσια ηλικίας από τριών έως έξι ετών. Μέσα από ερωτήσεις γύρω από το σώμα και την εμφάνισή τους, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ήδη σε αυτές τις μικρές ηλικίες το 50% των κοριτσιών αγχωνόταν για την εμφάνισή του ενώ περίπου το 31% επιθυμούσε να χάσει βάρος ή να αλλάξει χρώμα μαλλιών.

Όπως γράφει το επιστημονικό έντυπο «British Journal of Developmental Psychology», στόχος των ερευνητών ήταν να δούν κατά πόσο η κλασική, ισχνή εικόνα της πανέμορφης πριγκιποπούλας, ακόμη και σε κινούμενα σχέδια, επηρεάζει την κρίση των μικρών κοριτσιών γύρω από την εικόνα τους.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αντεπεξέλθουν στις εικόνες ομορφιάς που βλέπουν, εξιδανικεύουν και τα ενθαρρύνουν να αναρωτιούνται πόσο αξίζει η εμφάνισή τους» εξηγεί χαρακτηριστικά η επικεφαλής της μελέτης και καθηγήτρια κ. Στέισι Τάντλεφ-Νταν.

«Οφείλουμε να τα βοηθήσουμε να χτίσουν μια θετική εικόνα για τον εαυτό τους και να εκτιμούν τα διάφορα χαρακτηριστικά του σώματός τους» αναφέρει η ειδικός.

Μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία έδειξε ότι περίπου το 50% των κοριτσιών ηλικίας 11 ετών δήλωσε ότι θα υποβαλλόταν σε πλαστική χειρουργική για την βελτίωση της εμφάνισής του, ενώ περίπου το 33% δήλωσε ότι θα ήθελε να ζυγίζει λιγότερο.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν τα ευρήματα, πρόκειται για μια γενιά παιδιών που ακριβώς επειδή προβληματίζεται τόσο πολύ, εκτονώνεται καταναλώνοντας υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ μέχρις ότου χάσει τον έλεγχο.

Διαβάστε ακόμα:
Πότε οι ανησυχίες σας βλάπτουν τα παιδιά σας
http://www.vita.gr/html/ent/533/ent.1533.asp

Πόσο ώριμα είναι τα παιδιά;
http://www.vita.gr/html/ent/235/ent.2235.asp

Πώς θα βάλετε όρια στο παιδί σας
http://www.vita.gr/html/ent/040/ent.2040.asp