Εάν θέλετε να τονώσετε τη νοημοσύνη σας τότε απλώς σερφάρετε στον ίντερνετ, συνιστούν αμερικανοί ειδικοί. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα μεσηλίκων που έμπαιναν συχνά στο Ιντερνετ και ανθρώπων που δεν είχαν προηγούμενη εξοικείωση με το διαδίκτυο, την ώρα που σερφάριζαν.

Πέντε μέρες αργότερα, ανακάλυψαν ότι οι περιοχές του προμετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου που συνδέονται με την ικανότητα λήψης αποφάσεων και αφομοίωσης περίπλοκων πληροφοριών είχαν γίνει πολύ πιο δραστήριες, ακόμη και σε εκείνους που δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία.

«Οι περιοχές αυτές ήταν σχεδόν αδρανείς κατά το ξεκίνημα του πειράματός μας» αναφέρει ο κ. Γκάρι Σμολ, καθηγητής Ψυχολογίας και Βιο-συμπεριφορικών Επιστημών του UCLA.

Όπως είδαν οι ερευνητές, ακόμη και σχετικά βαρετές δραστηριότητες στο Ιντερνετ, όπως π.χ. το σβήσιμο email, μπορεί να τονώσει την ικανότητα λήψης αποφάσεων.

«Η μελέτη αυτή δείχνει ότι ο μέσος δείκτης νοημοσύνης παρουσιάζει σταδιακή και σταθερή αύξηση χάρη στην πρόοδο της ψηφιακής κουλτούρας» εξηγεί ο ειδικός. «Η ικανότητά μας δηλαδή να μπορούμε να επεξεργαζόμαστε γρήγορα και αλάνθαστα πληροφορίες και να χειριζόμαστε καταστάσεις που εξελίσσονται ταυτόχρονα, συνιστά επίσης βελτίωση των νοητικών ικανοτήτων».

Διαβάστε ακόμα:
Και τώρα software για να τα ‘χεις τετρακόσια…
http://www.vita.gr/html/ent/521/ent.6521.asp

Ποιοι είναι οι πραγματικά έξυπνοι;
http://www.vita.gr/html/ent/681/ent.6681.asp

Googling εναντίον άνοιας!
http://www.vita.gr/html/ent/201/ent.10201.asp