Οι μεσήλικοι που έχουν λίγα παραπανίσια κιλά ζουν περισσότερο, εκτιμά νέα καναδική μελέτη. Όπως αναφέρει η ερευνήτρια δρ. Τζένιφερ Λ. Κουκ από το Πανεπιστήμιο Γιόρκ του Τορόντο, η υψηλότερη συγκέντρωση λιπώδους ιστού σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας πιστεύεται ότι παίζει το ρόλο μιας «αποθήκης» ενέργειας, η οποία τα βοηθά να ξεπεράσουν ασθένειες και χρόνιες καταστάσεις.

Στη μελέτη που διεξήγαγε η ειδικός μαζί με τον δρ. Κρις Ι. Άντερν από το ίδιο πανεπιστήμιο, έδειξε ότι παράγοντες όπως π.χ. το χαμηλό σωματικό βάρος και ο ελλιπής λιπώδης ιστός σχετίζονταν με μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 65 ετών και άνω.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές που ήταν άνω των 75 και κατατάχθηκαν στα λιποβαρή άτομα αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο θανάτου συγκριτικά με τα άτομα που κουβαλούσαν μερικά κιλάκια παραπάνω.

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Journal of the American Geriatrics Society» και βασίστηκαν στα δεδομένα της μελέτης μεγάλης κλίμακας Third National Health and Nutrition Examination Survey, που είχε πραγματοποιηθεί από το 1988 έως το 1994.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς θα φτάσω τα 100;
http://www.vita.gr/html/ent/143/ent.1143.asp

8.000 βήματα για να ζήσουμε περισσότερο (και καλύτερα)
http://www.vita.gr/html/ent/016/ent.1016.asp

Mπορώ να κερδίσω 15 χρόνια υγείας; Kαι βέβαια!
http://www.vita.gr/html/ent/223/ent.6223.asp