Πρώτες ημέρες του καινούργιου χρόνου και όλοι κάνουμε τις ευχές μας, ελπίζοντας να βγουν αληθινές αυτή τη φορά οι προσδοκίες μας.

Μήπως όμως δεν βγήκαν τον περασμένο χρόνο επειδή προσπαθήσατε να κάνετε πολλά παίρνοντας μεγάλες αποφάσεις; Είναι ωραίο τέτοιες ημέρες να καταθέτουμε τις επιθυμίες μας (να αδυνατίσω, να (ξανά) γραφτώ στο γυμναστήριο, να μη τρώω γλυκά κ.α) αλλά ας είμαστε ειλικρινείς ως προς αυτές αν θέλουμε να τις τηρήσουμε και για μετά από ένα μήνα.

Τέρμα λοιπόν η υπόσχεση να χάσουμε τα κιλά που πήραμε τώρα τις γιορτές σε μία εβδομάδα. Οι εξαντλητικές δίαιτες που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και είναι ανώφελες μακροπρόθεσμα, δεν είναι για τις γυναίκες που σέβονται το σώμα τους.

Αντί για αυτό υποσχεθείτε μικρές υγιεινές αλλαγές στη διατροφή σας, που θα κάνουν τη διαφορά όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο δέρμα σας. Γιατί κανένα καλλυντικό προϊόν δεν θα κάνει από μόνο του το θαύμα αν αμελείτε την εσωτερική φροντίδα του οργανισμού σας.

Αν το γυμναστήριο έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι το καλύτερο μέρος για να φροντίζετε το σώμα σας, ξεχάστε το και βρείτε κάτι άλλο που θα σας δώσει ευχαρίστηση. Ίσως να είναι κάποια «ξεχασμένη» ασχολία από τα παλιά.

Πρόσφατα η φίλη μου η Αλεξάνδρα άρχισε ξανά τα μαθήματα χορού, όταν πήγε να γράψει την κόρη της στη σχολή μπαλέτου και θυμήθηκε πόσο της άρεσε. Μαζί με την ευχή που θα κάνετε, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και μάθετε να εισπνέετε το οξυγόνο, την αισιοδοξία, τη θετική ενέργεια, την κομψότητα και την ομορφιά και να εκπνέετε το στρες, την αρνητικότητα, τη βαρεμάρα, την τελειότητα!