Επιστήμονες εντόπισαν στο ρόδι, που κατατάσσεται στις «σούπερ τροφές», χημικές ουσίες που μπλοκάρουν την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εργαστηριακές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Cancer Prevention Research», οι χημικές ουσίες που ονομάζονται ελαγιτανίνες, μπλοκάρουν την παραγωγή οιστρογόνων, τα οποία μπορούν να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Ωστόσο, ο καθηγητής Γκάρυ Στόουνερ, του Πανεπιστημίου του Οχάιο, διευκρινίζει ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόση ποσότητα από τις ουσίες αυτές απαιτείται, ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη μελέτη, πάντως, χρησιμοποιήθηκαν σχετικά μεγάλες ποσότητες, ενώ από ό,τι φάνηκε οι ελαγιτανίνες δεν απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό μας και επομένως ενδέχεται να μην είναι δυνατή η κάλυψή τους μόνο μέσω της διατροφής.

Οι ειδικοί πάντως συναινούν ότι τα ευρήματα της μελέτης είναι ελπιδοφόρα και τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω έρευνα. Στο μεταξύ, συμβουλεύουν να καταναλώνουμε όσα περισσότερα ρόδια γίνεται για να επωφεληθούμε από την ευεργετική δράση τους.

Διαβάστε ακόμα:
Ρόδι: Ο καρπός της ζωής και της καλοτυχίας
http://www.vita.gr/html/ent/834/ent.7834.asp

Υπέρηχοι κατά του καρκίνου του μαστού
http://www.vita.gr/html/ent/528/ent.10528.asp

8 τρόποι να προλάβετε τον καρκίνο του μαστού
http://www.vita.gr/html/ent/043/ent.10043.asp

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: