Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 700 γρ. αρνίσιο μπούτι
  • 1 μπόλια αρνίσια
  • 100 γρ. γογγύλια
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 50 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσια)
  • 80 γρ. μαστέλο Χίου
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
523 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Απλώνετε την μπόλια, τοποθετείτε πάνω της το κρέας (ξεκοκαλισμένο και ελαφρώς χτυπημένο) και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Κόβετε σε μπαστουνάκια τα γογγύλια, το πράσο και το καρότο και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μαζί με τις ελιές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Απλώνετε τα υλικά στο αρνάκι, βάζετε από πάνω το τυρί σε λωρίδες, τυλίγετε το κρέας στην μπόλια και το δένετε με σπάγκο. Το βάζετε στο φούρνο στους 180° C και μετά από 30΄ ρίχνετε το κρασί και ψήνετε για άλλη 1 ώρα.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο
  • Μαγνήσιο
  • Κάλιο
  • Ινουλίνη
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο