Γενικά382 θερμίδες η μερίδαΥλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • 150 γρ. διάφορα αποξηραμένα μανιτάρια (πορτσίνι, κανθαρέλες, τρομπέτες)
  • 10 κάστανα
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μυρώνια (ψιλοκομμένα)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕκτέλεσηΜουλιάζετε σε χλιαρό νερό τα αποξηραμένα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Bράζετε ελαφρώς τα κάστανα, τα καθαρίζετε και τα κόβετε μαζί με τα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες. Σοτάρετε στο λάδι ψιλοκομμένα το πράσο, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα αφήνετε να βράσουν για 4΄. Αλατοπιπερώνετε και, αφού εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτετε τα τυριά και τα μυρώνια και ανακατεύετε. Λαδώνετε τα μισά φύλλα και τα τοποθετείτε σε ένα στρογγυλό ταψάκι. Προσθέτετε το μείγμα, σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και χαράσσετε την πίτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45΄.Σύσταση

  • Βιταμίνες: Β, C
  • Πρωτεΐνες
  • Φυλλικό οξύ
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο
  • Μαγνήσιο
  • Κάλιο
  • Υδατάνθρακες Σίδηρο
  • Νιασίνη