Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 16 χτένια
  • 1/2 μπουκάλι σαμπάνια ή αφρώδη οίνο
  • 3 κρόκους αυγών
  • 3 σταγόνες brandy
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • Άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
192 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι τα χτένια και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε μπεν μαρί χτυπάτε τους κρόκους με τη σαμπάνια, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Αφού δέσει η σάλτσα, την αρωματίζετε με το brandy. Τοποθετείτε τα χτένια σε ένα πιάτο, τα περιχύνετε με την κρέμα και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Σύσταση

  • Πρωτεΐνες
  • Ασβέστιο
  • Χαλκό
  • Ιώδιο
  • Σίδηρο
  • Κάλιο
  • Σελήνιο Ψευδάργυρο