Από την αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί πλέον η μητέρα να γνωρίζει το φύλο του μωρού της χάρη σε ένα νέο τεστ αίματος.

Οι ειδικοί του ερευνητικού κέντρου Sanquin Research του Άμστερνταμ, υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη αιματολογική εξέταση μπορεί να διαγνώσει με μεγάλη αξιοπιστία το φύλο του εμβρύου, ήδη από την έβδομη εβδομάδα της κύησης. Με τον τρόπο αυτό οι γονείς που θέλουν να γνωρίζουν το φύλο του παιδιού τους δεν θα χρειάζονται το υπερηχογράφημα που πραγματοποιείται κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλά παρόμοια αιματολογικά τεστ, που είναι ωστόσο αμφιβόλου αξιοπιστίας. Η νέα μέθοδος όμως, σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «Obstetrics and Gynecology» φάνηκε να είναι 100% επιτυχής στον προσδιορισμό του φύλου σε 200 μέλλουσες μητέρες.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης δρ Έλεν βαν ντερ Σουτ, η αποτελεσματικότητα του τεστ βασίζεται στον εντοπισμό δύο γονιδίων που υπάρχουν στο αρσενικό χρωμόσωμα Υ, το οποίο φέρουν μόνο οι άνδρες. Συνεπώς, αν αυτά ανιχνευθούν στο αίμα της εγκύου, τότε το μωρό που περιμένει θα είναι αγόρι, αν όχι, θα είναι κορίτσι.

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές δεν έχουν ανακοινώσει ποιο θα μπορούσε να είναι το πιθανό κόστος του τεστ ή πότε περίπου θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Πέρα από τη διευκόλυνση των ανυπόμονων γονέων, οι πληροφορίες για το φύλο που θα προσφέρει το νέο τεστ θα μπορεί θα μπορούν να αξιοποιηθούν και σε θέματα που αφορούν στην υγεία του βρέφους όπως π.χ. η ανίχνευση κληρονομικών ασθενειών.

Διαβάστε ακόμα:
Συνταγή για να αποκτήσετε αγόρι!
http://www.vita.gr/html/ent/909/ent.5909.asp

Ένα «κλικ» και αλλάζει το φύλο!
http://www.vita.gr/html/ent/589/ent.10589.asp

Ο άνδρας καθορίζει το φύλο του παιδιού
http://www.vita.gr/html/ent/156/ent.8156.asp