Σύμφωνα με ενδιαφέρουσα αμερικανική μελέτη, οι ψηφοφόροι τείνουν να προτιμούν και να επιλέγουν τους πολιτικούς που έχουν κάποια κιλά παραπάνω.

Τα νέα έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, οι οποίοι τονίζουν ότι παρά το γεγονός ότι η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε Αμερικανούς, θεωρείται ότι ισχύει για όλες τις δυτικές κοινωνίες, καθώς έχουν παρόμοια «στερεότυπα» ως προς την εξωτερική εμφάνιση.

«Η εξωτερική εμφάνιση ενός πολιτικού ίσως παίζει σημαντικότερο ρόλο από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι ερευνητές και οι υποψήφιοι», αναφέρει η δρ. Ελίζαμπεθ Μίλερ, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Στα πειράματα που διεξήγαγαν οι ειδικοί, έλαβαν μέρος 120 εθελοντές, 75 από τους οποίους γυναίκες. Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν αρχικά σε 2 ομάδες, οι οποίες κλήθηκαν να αξιολογήσουν άνδρες και γυναίκες υποψήφιους πολιτικούς από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα που αφορούσε τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, το όραμά τους και το κοινωνικό τους υπόβαθρο.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί μοίρασαν τους συμμετέχοντες σε άλλες 2 ομάδες, στις οποίες έδωσαν είτε μια κανονική φωτογραφία των πολιτικών είτε μια παραμορφωμένη φωτογραφία τους στην οποία εμφανίζονταν παχύσαρκοι.

Είδαν, λοιπόν, ότι στην περίπτωση των υπέρβαρων ανδρών υποψηφίων η βαθμολογία της αξιοπιστίας τους ήταν αισθητά υψηλότερη σε σχέση με εκείνη των γυναικών υποψηφίων.

Τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Obesity».

Διαβάστε ακόμα:
Εγώ… κι εσύ… και η χηµεία του έρωτά µας
http://www.vita.gr/html/ent/894/ent.6894.asp

Ορμονική υπόθεση το φλερτ
http://www.vita.gr/html/ent/297/ent.5297.asp

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες…
http://www.vita.gr/html/ent/510/ent.8510.asp