Έναν σαρωτή που θα μπορεί να διαβάζει τη σκέψη των ταξιδιωτών αναπτύσσει η ισραηλινή εταιρεία «WeCU Technologies».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε αεροδρόμια ή άλλους χώρους μαζικής συγκέντρωσης και θα «διαβάζει» τις προθέσεις των ταξιδιωτών ή γενικά των παρευρισκομένων.

«Το σύστημα θα προβάλλει εικόνες πάνω σε οθόνες που θα βρίσκονται τοποθετημένες στο αεροδρόμιο, όπως π.χ. σύμβολα ή εικόνες που σχετίζονται με συγκεκριμένες τρομοκρατικές οργανώσεις και που θα μπορούσαν εύκολα να αναγνωριστούν από έναν τρομοκράτη», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Εχούντ Γκιβόν.

«Η λογική που ακολουθούμε βασίζεται στο ότι τα άτομα αυτά δεν γίνεται να μην αντιδράσουν, ακόμη και ασυνείδητα, σε γνώριμες εικόνες που εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά τους σε έναν άγνωστο χώρο», υποστηρίζει ο ίδιος.

«Η “ύποπτη” αντίδραση θα μπορούσε να είναι το έντονο βλέμμα, ο γρήγορος καρδιακός παλμός, μια απότομη κίνηση ή, ακόμη, η γρήγορη αναπνοή», λέει ο κ. Γκιβόν.

Το εφιαλτικό σύστημα παρακολούθησης των αντιδράσεων των επιβατών θα λειτουργεί με τη βοήθεια κρυφών καμερών και βιομετρικών αισθητήρων, οι οποίοι θα εντοπίζουν ακόμη και την παραμικρή αύξηση στη θερμοκρασία του σώματος και στους καρδιακούς παλμούς.

Διαβάστε ακόμα:
Υπέρταση από το Ελευθέριος Βενιζέλος!
http://www.vita.gr/html/ent/881/ent.4881.asp

Η δύναμη της σκέψης ενός πιθήκου
http://www.vita.gr/html/ent/620/ent.6620.asp

Οι δρόμοι του μυαλού μας
http://www.vita.gr/html/ent/205/ent.1205.asp

Πώς αποφασίζει το μυαλό μας;
http://www.vita.gr/html/ent/972/ent.8972.asp