Το μυστικό για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στα μαλλιά με διάρκεια είναι ο όγκος στη ρίζα. Πετυχαίνοντας να την «ανασηκώσετε», δημιουργείται ένα εφέ που δείχνει τα μαλλιά πλούσια και ταυτόχρονα ανάλαφρα. Πώς θα το πετύχετε;

• Λουστείτε και τυλίξτε τα μαλλιά με μια πετσέτα. Ρυθμίστε το πιστολάκι σε δυνατή ένταση και στεγνώστε τα μαλλιά σας -περίπου στο 75% με σκυμμένο το κεφάλι.

• Απλώστε μικρή ποσότητα αφρού σε όλα τα μαλλιά, χτενιστείτε με μια χτένα με αραιά δόντια και συνεχίστε το στέγνωμα. Γυρίστε το κεφάλι προς τα πάνω και με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα σηκώστε τούφα-τούφα τα μαλλιά σας. Στεγνώστε πολύ καλά τη ρίζα, τραβώντας την προς τα πάνω και στρίβοντάς τη συνεχώς. Για ακόμα πιο έντονο αποτέλεσμα, μπορείτε σε κάθε τούφα να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σπρέι που δίνει όγκο στη ρίζα.

• Εναλλακτικά, αντί για βούρτσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα, αυτοκόλλητα ρόλεϊ. Τοποθετήστε τα μόνο στις εσωτερικές τούφες των μαλλιών σας και ενώ η τρίχα είναι ακόμα νωπή. Στεγνώστε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, βγάλτε τα ρόλεϊ με προσοχή και ψεκάστε με λακ.


Το σωστό κούρεμα

Για περισσότερο όγκο, προτιμήστε ένα φιλαριστό κούρεμα, όπου τα μαλλιά έχουν ασύμμετρο μήκος, καθώς το βάρος της τρίχας τα κάνει να χάνουν τον όγκο τους.


Tip



Προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και conditio­ner ειδικά για λεπτά μαλλιά, που καθαρίζουν και περιποιούνται απαλά την τρίχα χωρίς να τη βαραίνουν. Έτσι, δημιουργείτε την κατάλληλη βάση για το styling που επιθυμείτε.