Μια νέα θεραπεία κατά της νόσου Αλτσχάιμερ πιστεύουν ότι ανακάλυψαν οι ειδικοί στο ήδη υπάρχον φάρμακο Dimebon, που χρησιμοποιείται κατά της αλλεργικής ρινικής καταρροής εδώ και χρόνια.

Τα πρώτα αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου κατά της νόσου, αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις αρχές Μαρτίου. Τη μελέτη πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη με επικεφαλής τον δρ. Μπενγκτ Ουίντμπλαντ.

Οι ειδικοί ευελπιστούν ότι τα νέα αποτελέσματα θα υποστηρίξουν εκείνα μιας ρωσικής μελέτης που είχε δημοσιευτεί στην επιθεώρηση «The Lancet» τον Ιούλιο του 2008, σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς που λάμβαναν το χάπι Dimebon 3 φορές την ημέρα είχαν εμφανίσει σημαντική βελτίωση των εγκεφαλικών τους λειτουργιών και της νοητικής τους διαύγειας.

Όπως σχολιάζει μάλιστα ο κ. Σάμουελ Γκάντι, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας για τη νόσο Αλτσχάιμερ της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, στη μελέτη αυτή διαπιστώθηκε ότι, πράγματι, για τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ που λαμβάνουν το χάπι τα οφέλη είναι θεαματικά, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο φαρμακευτικό σκεύασμα τα ευεργετικά αποτελέσματα του οποίου να συγκρίνονται με αυτά του φαρμάκου Dimebon.

Διαβάστε ακόμα:
Nέα δεδομένα για το Aλτσχάιμερ
http://www.vita.gr/html/ent/041/ent.1041.asp

Αλτσχάιμερ: Το είδα στα μάτια σου!
http://www.vita.gr/html/ent/772/ent.10772.asp

Γονίδια κατά του Αλτσχάιμερ
http://www.vita.gr/html/ent/969/ent.9969.asp