Ένα χάπι που θα μπορούσε να παρατείνει την ανθρώπινη ζωή μέχρι την ηλικία των 100 ετών, είναι πλέον εφικτό υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.

Το «θαυματουργό» φάρμακο θα μιμείται τη δράση τριών γονιδίων που οδηγούν στη μακροζωία και, σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Έρευνας της Γήρανσης του Κολεγίου Ιατρικής Άλμπερτ Αινστάιν, θα μπορούσε να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε τρία χρόνια.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, δρ. Νιρ Βαρζιλάι, εξήγησε ότι ήδη αρκετά εργαστήρια βρίσκονται στη διαδικασία της δημιουργίας ενός χαπιού, το οποίο να ενεργοποιεί και να ενισχύει τη δράση των γονιδίων αυτών.

Τα δύο από τα τρία γονίδια, κατά τους ερευνητές, αυξάνουν την παραγωγή της λεγόμενης «καλής» χοληστερόλης (HDL) περιορίζοντας έτσι – μεταξύ άλλων – και τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, ενώ το τρίτο γονίδιο προστατεύει από την εμφάνιση διαβήτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, τα άτομα που φέρουν τις συγκεκριμένες γονιδιακές παραλλαγές έχουν κατά 80% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε ακόμα:
Τα γονίδια της μακροζωίας!
http://www.vita.gr/html/ent/387/ent.10387.asp

To α και το… ω-3 της μακροζωίας
http://www.vita.gr/html/ent/794/ent.10794.asp

Όσοι μικροδείχνουν, ζουν περισσότερο!
http://www.vita.gr/html/ent/597/ent.10597.asp