Πιο υγιεινό σπορ είναι το ποδόσφαιρο σε σχέση με το τρέξιμο ή τα βάρη, εκτιμά τώρα νέα μελέτη των ειδικών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ένταση και το εύρος των κινήσεων που κάνουν οι ποδοσφαιριστές, όπως π.χ. οι κλoτσιές, οι στροφές και το γρήγορο τρέξιμο, συνιστούν καλύτερη γυμναστική για ολόκληρο το σώμα σε σχέση με άλλες μορφές άσκησης.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο καθηγητής Πίτερ Κρουστρούπ, το γεγονός ότι στο ποδόσφαιρο ο αθλητής είναι σε ένα διαρκές «σταμάτα-ξεκίνα» συμβάλλει στη δημιουργία καλής φυσικής κατάστασης και τονώνει το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να καίει περισσότερο σωματικό λίπος.

Όπως έδειξε η μελέτη, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports», το ποδόσφαιρο φαίνεται ότι βελτιώνει την οξυγόνωση του οργανισμού, την καρδιακή λειτουργία, την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα χοληστερίνης και τη μάζα λίπους σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με το τρέξιμο ή τα βάρη, οδηγώντας έτσι τόσο στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, όσο και στην απώλεια περιττών κιλών.

Διαβάστε ακόμα:
Γυναίκα είσαι… οφ-σάιντ!
http://www.vita.gr/html/ent/153/ent.10153.asp

7 οδηγίες για αποτέλεσμα στο maximum
http://www.vita.gr/html/ent/654/ent.10654.asp

Tο παιδί μου παίζει «5×5». Tι να προσέξω;
http://www.vita.gr/html/ent/510/ent.1510.asp