Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (700 γρ.)
  • 4 κολοκύθια
  • 240 γρ. μανιτάρια (κομμένα στα τέσσερα)
  • 40 γρ. φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 40 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 120 ml ρούμι
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 120 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
640 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα. Μόλις μαραθούν, ρίχνετε το ρούμι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, συμπληρώνετε 200 ml νερό και βράζετε το φαγητό για 7-8΄. Στο μεταξύ, κόβετε τα κολοκύθια κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Τα βράζετε για 3΄ και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, αφού προηγουμένως αφαιρέσετε τα φιλέτα. Όταν μαγειρευτούν τα κολοκύθια, τα σερβίρετε μαζί με το κοτόπουλο.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, C,
  • Νιασίνη
  • Φυλλικό οξύ
  • Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας
  • Φυτικές ίνες
  • Σελήνιο
  • Χαλκό
  • Φώσφορο