Αν θέλετε να διατηρήσετε την ιδανική σιλουέτα, ξεχάστε τα γυμναστήρια και τις σαλάτες και πιείτε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί!

Αυτή είναι τώρα η συμβουλή αμερικανών ειδικών από το «Brigham and Womens Hospital» στη Βοστόνη, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που απολαμβάνουν καθημερινά 1 με 2 ποτήρια κρασί –κυρίως κόκκινο- συσσωρεύουν λιγότερα παραπανίσια κιλά σε σχέση με όσες προτιμούν το μεταλλικό νερό και τα αναψυκτικά.

Τα αποτελέσματα έρχονται από μια μακροχρόνια μελέτη στην οποία είχαν λάβει μέρος περίπου 20.000 γυναίκες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο οργανισμός μεταβολίζει τις θερμίδες των αλκοολούχων ποτών –περισσότερο του κρασιού και λιγότερο των οινοπνευματωδών και της μπίρας- πολύ διαφορετικά από αυτές των τροφών.

Ίσως, λοιπόν, η ανακάλυψη αυτή να αποτελεί τη λογική εξήγηση για την κομψότητα που χαρακτηρίζει τόσο τις Ιταλίδες όσο και τις Γαλλίδες. Κι ο λόγος; Επειδή, φυσικά, συνοδεύουν πάντα τα γεύματά τους με 1 ποτήρι κρασί!

Σε πρόσφατη μελέτη, οι αμερικανοί επιστήμονες ζήτησαν από 19.200 γυναίκες, ηλικίας από 39 ετών και άνω, να καταγράψουν τις καθημερινές τους συνήθειες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν τις αυξομειώσεις του σωματικού τους βάρους για τα επόμενα 13 χρόνια.

Όπως γράφει η επιστημονική επιθεώρηση «Archives of Internal Medicine», οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι σχεδόν όλες οι γυναίκες έτειναν να παίρνουν βάρος: οι 4 από τις 10 που απείχαν από το ποτό είχαν πάρει τους περισσότερους πόντους στην περιφέρεια, ενώ τους λιγότερους πόντους πήραν οι γυναίκες που δήλωναν ότι κατανάλωναν μέτρια ποσότητα κρασιού – δηλαδή, περίπου 1 με 2 ποτηράκια την ημέρα.

Μια θεωρία υποστηρίζει ότι το ήπαρ των ανθρώπων που καταναλώνουν συχνά αλκοόλ αναπτύσσει έναν ξεχωριστό τρόπο διάσπασης του ποτού, με αποτέλεσμα οι θερμίδες του να μετατρέπονται σε θερμότητα και όχι σε λίπος.

Εάν, δηλαδή, κάποιος πάρει 120 θερμίδες από ένα μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί, τότε κατά πάσα πιθανότητα το μεγαλύτερο μέρος τους θα μετατραπεί σε θερμότητα. Ενώ, αντίθετα, από ένα κομμάτι πίτσα ίσης θερμιδικής αξίας, η ενέργεια θα αποθηκευτεί σε λίπος.

Διαβάστε ακόμα:
Το πιο υγιεινό κρασί στον κόσμο
http://www.vita.gr/html/ent/171/ent.8171.asp

Kρασί, το Α και το… Ω-3 για την υγεία
http://www.vita.gr/html/ent/096/ent.8096.asp

Φάκελος – Aλκοόλ: Ας διαλύσουμε τους μύθους
http://www.vita.gr/html/ent/678/ent.9678.asp

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: