Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 10 αγκινάρες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 6 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1/2 κιλό αρακά
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 καρότα
  • 4 κουταλιές καλαμπόκι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • 1/2 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
  • 1-2 κουταλάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
566 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα, τα σοτάρετε και προσθέτετε τις καθαρισμένες αγκινάρες, τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τον αρακά. Σβήνετε με κρασί, αφήνετε να πάρουν μία βράση και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μαύρη ζάχαρη, άνηθο και μάραθο. Συμπληρώνετε 2 ποτήρια νερό και βράζετε για περίπου 1 ώρα. Λίγο πριν μαλακώσουν οι αγκινάρες, προσθέτετε το καλαμπόκι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, 3-4 κουταλιές νερό, λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, C, Ε
  • Φυτικές ίνες
  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο
  • Φώσφορο
  • Σίδηρο
  • Κάλιο