Μπισκότα και κέικ με φύκια τα οποία βοηθούν στην απώλεια βάρους δημιούργησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Νιουκάστλ.

Το μυστικό, κατά τους ειδικούς, κρύβεται σε μία ουσία που υπάρχει στα θαλάσσια φύκια και αποτρέπει την απορρόφηση λίπους, ενώ παράλληλα ενισχύει τη γεύση στα τρόφιμα.

Παρά το γεγονός ότι για την ώρα η μελέτη βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα πρώτα αυτά ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία γλυκών πειρασμών, όπως π.χ. κέικ, μπισκότα και πίτες, που θα δρουν «λιώνοντας» τα παραπανίσια κιλά.

Όπως είδαν οι ειδικοί, η ουσία με την ονομασία αλγινάτη έδειξε να περιορίζει την απορρόφηση λίπους κατά 75%. Τα αποτελέσματα αυτά κατά του επιστήμονες ήταν πολύ καλύτερα από εκείνα οποιωνδήποτε συμπληρωμάτων έχουν ως στόχο την απώλεια βάρους και σχεδόν το ίδιο καλά με εκείνα του αδυνατιστικού χαπιού Alli.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ουσία αυτή θα μπορεί να προστεθεί στα τρόφιμα σε μορφή σκόνης που είναι άχρωμη και άοσμη. Μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί η προσθήκη της στο ψωμί. Οι εθελοντές που το δοκίμασαν, μάλιστα, δήλωσαν ότι ενίσχυε τη γεύση του.

«Τα αρχικά μας ευρήματα έδειξαν ότι η συγκεκριμένη ουσία περιορίζει σημαντικά την πέψη του λίπους», αναφέρει ο ερευνητής δρ. Ίαν Μπράουνλι.

«Αυτό υποδεικνύει ότι μπορούμε να προσθέσουμε τη θαυματουργή ουσία σε προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης, όπως π.χ. το ψωμί, τα μπισκότα, το γιαούρτι. Έως και τα 3/4 του λίπους που εμπεριέχεται στα τρόφιμα αυτά θα μπορεί απλώς να διέρχεται από τον οργανισμό», λέει ο ειδικός.

Ωστόσο, οι ειδικοί μας προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί ακόμα μία δεκαετία μέχρι να κυκλοφορήσουν στην αγορά προϊόντα που να περιέχουν τη συγκεκριμένη ουσία σε μεγάλες ποσότητες – μέχρι στιγμής χρησιμοποιείται από τη διατροφική βιομηχανία σε μικρές ποσότητες ως διογκωτικό και σταθεροποιητικό πρόσθετο.

Διαβάστε ακόμα:
Σπιρουλίνα το μικρό φύκι που κρύβει 100 πολύτιμες ουσίες
http://www.vita.gr/html/ent/126/ent.2126.asp

Γλυκό αδυνάτισμα
http://www.vita.gr/html/ent/406/ent.10406.asp

Έρχεται η τέλεια σοκολάτα!
http://www.vita.gr/html/ent/762/ent.9762.asp

H μαύρη σοκολάτα κόβει την όρεξη!

http://www.vita.gr/html/ent/144/ent.8144.asp