Το μυστικό για την ιδανική σιλουέτα θα μπορούσε να κρύβεται σε ένα ζουμερό σαγκουίνι, σύμφωνα με νέα μελέτη ιταλών ειδικών.

Σε πειράματα που πραγματοποίησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μιλάνου σε ποντίκια, είδαν ότι ο χυμός από σαγκουίνι φρέναρε τη συσσώρευση περιττών κιλών.

Οι ειδικοί έβαλαν τα πειραματόζωα σε διατροφή πλούσια σε λιπαρά. Σε κάποια από αυτά χορήγησαν χυμό από σαγκουίνι και σε κάποια άλλα χυμό από γλυκά πορτοκάλια.

Είδαν, λοιπόν, ότι τα ποντίκια που έπιναν χυμό πορτοκαλιού, μέχρι το τέλος του πειράματος είχαν συσσωρεύσει σημαντικά περισσότερο λίπος συγκριτικά με εκείνα που έπιναν χυμό από σαγκουίνι.

Πίσω από τη λιποδιαλυτική δράση, οι ειδικοί πιστεύουν ότι κρύβονται τα υψηλά επίπεδα ανθοκυανίνης που έχουν τα συγκεκριμένα φρούτα. Επιπλέον, η κόκκινη χρωστική ουσία που χαρίζει στο σαγκουίνι το έντονο κόκκινο χρώμα του αποτελεί μια φυσική αντιοξειδωτική ουσία ικανή να θωρακίσει τον οργανισμό απέναντι στις ασθένειες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το σαγκουίνι καταστρέφει την ικανότητα των κυττάρων του λιπώδους ιστού, γνωστά και ως αδιποκύτταρα, να συσσωρεύουν λίπος.

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στ επιστημονικό έντυπο «International Journal of Obesity».

Διαβάστε ακόμα:
H μαύρη σοκολάτα κόβει την όρεξη!
http://www.vita.gr/html/ent/144/ent.8144.asp

Γλυκό αδυνάτισμα
http://www.vita.gr/html/ent/406/ent.10406.asp

Μείνετε κομψές με… κρασάκι!
http://www.vita.gr/html/ent/100/ent.11100.
asp