Περισσότερα ρίσκα παίρνουν οι άνδρες που περιτριγυρίζονται από όμορφες γυναίκες.

Αυτό υποστηρίζει πρωτότυπη μελέτη που ανήκει στους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, οι οποίοι εξέτασαν τη συμπεριφορά 96 ανδρών γύρω στα 22, όταν τους ζητήθηκε να πραγματοποιήσουν εύκολα και δύσκολα κόλπα πάνω σε πατίνι.

Αρχικά η δοκιμασία έγινε παρουσία ενός άνδρα, ενώ στη συνέχεια έγινε παρουσία μιας γοητευτικής γυναίκας. Καθ’ όλη τη διάρκειά της, οι ειδικοί μετρούσαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης, της ανδρικής ορμόνης που σχετίζεται με τη σεξουαλική επιθυμία, τον ανταγωνισμό και τη ανάληψη κινδύνων.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές ρίσκαραν περισσότερο παρουσία της γυναίκας, ακόμη και όταν γνώριζαν ότι θα χτυπούσαν, ενώ τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους κατέγραφαν μεγαλύτερη αύξηση.

«Το πείραμα αποδεικνύει ένα γεγονός υπαρκτό στην τέχνη, τη μυθολογία και τη λογοτεχνία εδώ και χρόνια: ότι οι όμορφες γυναίκες οδηγούν τους άνδρες σε απρόσεκτες πράξεις», αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης, Ρίτσαρντ Ρόνι και Γουίλιαμ φον Χίπελ.

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι οι άνδρες ίσως ανέπτυξαν ορμονικούς και νευρολογικούς μηχανισμούς, οι οποίοι προέκυψαν από την εναρμόνισή τους με προκλητικές συντρόφους και απειλητικούς αντιπάλους. Οι μηχανισμοί αυτοί πιθανώς να οδήγησαν στη λήψη μεγαλύτερων ρίσκων παρουσία όμορφων γυναικών», προσθέτουν.

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Social Psychological and Personality Science».

Διαβάστε ακόμα:
Τι πληγώνει έναν άνδρα και τι μια γυναίκα
http://www.vita.gr/html/ent/868/ent.10868.asp

Πράγματι ο έρωτας τυφλώνει!
http://www.vita.gr/html/ent/879/ent.4879.asp

Τεστ: Πώς σας αρέσει να φλερτάρετε;
http://www.vita.gr/html/ent/082/ent.7082.asp