«Αντίδοτο» κατά συγκεκριμένων τύπων καρκίνου του αίματος θα μπορούσε να αποτελέσει το αρσενικό, σύμφωνα με νέα κινεζική μελέτη.

«Η μελέτη μας έδειξε πώς ακριβώς το αρσενικό στοχεύει απευθείας συγκεκριμένες πρωτεΐνες οι οποίες διατηρούν ζωντανό τον καρκίνο», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Ζανγκ Ζιαογουέι, από το Εργαστήριο Γενετικής Ιατρικής State Key στη Σανγκάη.

«Αντίθετα με τη χημειοθεραπεία, οι παρενέργειες του αρσενικού που χρησιμοποιείται κατά της οξείας προμυελοκυτταρικής λευχαιμίας είναι πολύ λίγες. Δεν χάνονται μαλλιά, ούτε επηρεάζεται ο μυελός των οστών. Τώρα ενδιαφερόμαστε να μάθουμε πώς ακριβώς το αρσενικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ενάντια σε άλλες μορφές καρκίνου», αναφέρει ο ειδικός.

Γνωστό για την τοξικότητά του, το αρσενικό είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα δηλητήρια, ενώ χρησιμοποιείται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και περίπου 2.000 χρόνια.

Το 1992, κινέζοι γιατροί ανακοίνωσαν ότι χρησιμοποίησαν αρσενικό στη θεραπεία της προμυελοκυτταρικής λευχαιμίας, μιας μορφής καρκίνου του αίματος και του μυελού των οστών με εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά θεραπείας στην Κίνα (πάνω από 90%).

Ωστόσο, η πραγματική δράση του αρσενικού κατά των καρκινικών όγκων δεν ήταν ξεκάθαρη, μέχρι τη στιγμή που ο δρ. Ζανγκ Ζιαογουέι και οι συνάδελφοί του χρησιμοποίησαν σύγχρονη τεχνολογία για να το εξακριβώσουν.

Σε ένα δημοσίευμα στο επιστημονικό έντυπο «Science», οι επιστήμονες περιέγραψαν πώς, χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό, παρατήρησαν τη θεραπευτική δράση του αρσενικού κατά των καρκινικών όγκων.

«Αυτό μας υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η δυτική τεχνολογία στο να ξεδιαλύνουμε πολλά από τα μυστήρια της κινεζικής ιατρικής», δήλωσε ο δρ. Ζανγκ Ζιαογουέι.

Διαβάστε ακόμα:
1000 φορές πιο ισχυρή θεραπεία
http://www.vita.gr/html/ent/078/ent.11078.asp

Νέα γρίπη και αρσενικό
http://www.vita.gr/html/ent/208/ent.9208.asp

Θα προλαμβάνεται ο καρκίνος με ένα εμβόλιο;
http://www.vita.gr/html/ent/319/ent.1319.asp