Την προσοχή των γυναικών στην επιλογή εμφυτεύματος σιλικόνης εφιστούν βρετανοί αξιωματούχοι υγείας, μετά από σειρά καταγγελιών που αφορούν στο «σκάσιμο» εμφυτευμάτων γνωστής γαλλικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), πρόκειται για τα εμφυτεύματα σιλικόνης της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP), τα οποία έχουν διπλάσιο κίνδυνο να «σκάσουν» συγκριτικά με παρόμοια προϊόντα άλλων εταιρειών.

Οι ειδικοί, μάλιστα, ζήτησαν από τους πλαστικούς χειρουργούς της χώρας να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν.

Υπολογίζεται ότι μόνο στη Βρετανία περίπου 50.000 γυναίκες έχουν υποβληθεί στην εισαγωγή τέτοιων εμφυτευμάτων στο στήθος τους.

Στη Γαλλία έχει ήδη απαγορευτεί η χρήση τού εν λόγω προϊόντος, το οποίο μάλιστα ήταν από τα πλέον διαδεδομένα της αγοράς, καθώς ανακαλύφθηκε ότι έφερε στο εσωτερικό του ένα τζελ σιλικόνης με διαφορετική σύνθεση από αυτήν για την οποία είχε λάβει έγκριση το 2001.

Στην παρούσα φάση, γάλλοι επιστήμονες διενεργούν δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί η ασφάλεια του νέου υλικού.

«Οι γιατροί δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα και θα πρέπει να βάλουν στην άκρη ό,τι απόθεμα έχουν», τονίζει η δρ. Σούζαν Λάτζγεϊτ από το MHRA.

«Όσες γυναίκες, μάλιστα, ανησυχούν για τον τύπο του εμφυτεύματος που έχουν δεχθεί, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους», αναφέρει η ειδικός.

Διαβάστε ακόμα:
Αυξητική στήθους χωρίς εμφυτεύματα
http://www.vita.gr/html/ent/220/ent.11220.asp

Φυσική ανάπλαση στήθους
http://www.vita.gr/html/ent/382/ent.10382.asp

«Σιλικόνη» από βλαστοκύτταρα
http://www.vita.gr/html/ent/871/ent.8871.asp

Όλα όσα φοβόμαστε για τις πλαστικές επεμβάσεις
http://www.vita.gr/html/ent/267/ent.1267.asp