Καταναλωτικές οργανώσεις στις ΗΠΑ ερεύνησαν το χώρο των αντιηλιακών και συνέκριναν τα προϊόντα 12 εταιρειών. Η έρευνα δημοσιεύεται σε ένα έγκυρο ιατρικό site (το webmd). Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι καλό είναι να μη βάζουμε αντiηλιακό με δείκτη προστασίας (SPF) μικρότερο του 30 και ότι θα πρέπει να είναι water resistant, δηλαδή με σημαντική αντοχή στο νερό ή αδιάβροχο, όπως μεταφράζουν τον ίδιο όρο πολλοί. Μπορείτε να διαβάσετε πιο αναλυτικά το θέμα (στα αγγλικά) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.webmd.com, όπου αναφέρονται τα προϊόντα πολλών εταιρειών.

Η ίδια έρευνα συνιστά ως προς το αντιηλιακό τα εξής:

*Να απλώνουμε στο σώμα και το πρόσωπο συνολικά περίπου 3 κουταλιές λοσιόν ή μια χούφτα λίγη ώρα προτού βγούμε στον ήλιο (15-30 λεπτά πριν). Μερικές φορές η μία χούφτα δεν αρκεί για κάλυψη όλου του σώματος.

*Να ανανεώνουμε το αντιηλιακό κάθε 2 ώρες ή κάθε φορά που κολυμπάμε (όταν, δηλαδή, βγαίνουμε από τη βουτιά που κάναμε). Επίσης, όταν ιδρώνουμε – π.χ. περπατώντας στην πόλη, ο ιδρώτας απομακρύνει σημαντική ποσότητα από το αντιηλιακό.

*Να μη βρέχουμε ρούχα με αντιηλιακό, γιατί μπορεί να μείνει λεκές.

*Να μην επαναπαυόμαστε στο αντιηλιακό που βάζουμε, να αποφεύγουμε τον ήλιο όσο μπορούμε και να φοράμε καπέλο ή και βαμβακερά ρούχα αν εκτιθέμεθα στον ήλιο (π.χ. παίζοντας beach volley) τις πιο ζεστές ώρες της μέρας.

*Αν το αντιηλιακό δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης, συνιστούν να μην το κρατάμε πάνω από 2 χρόνια, γιατί περίπου τότε χάνει συνήθως τη δυναμική του στα περισσότερα.