Στη Βρετανία τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής καλύπτονται (από το 1948) από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου αναγνωρίζονται επίσημα ελάχιστες μορφές εναλλακτικής θεραπείας. Πάντως τώρα σκέφτονται και οι Βρετανοί να διακόψουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα σκευάσματα αυτής της κατηγορίας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος της Σκωτίας συγκεκριμένα ζητάει τα σκευάσματα αυτά να βγουν από τα ράφια των φαρμακείων ή πάντως να μπουν σε ράφια με ταμπέλα που να αναγράφει «placebo» Ο πρώην πρόεδρος του ίδιου συλλόγου (της Σκωτίας) είπε ότι αυτό θα βλάψει όσους ωφελούνται από ομοιοπαθητικά σκευάσματα, είτε αυτά είναι αποτελεσματικά είτε όχι. Είπε δηλαδή ότι ακόμα κι αν κάποιοι ωφελούνται πιθανόν χάρη στην αυθυποβολή, καλό είναι η πολιτεία να μην τους στερήσει αυτή την ανακούφιση, βάζοντας ταμπέλες που θα αποδυναμώνουν πλήρως τα σκευάσματα τα οποία αυτοί προτιμούν.
Διαβάστε ακόμη:Β>
Ομοιοπαθητική … αμέσου δράσεως
http://www.vita.gr/html/ent/691/ent.9691.asp
Αποτοξίνωση: Το Α και το Ω της ευεξίας
http://www.vita.gr/html/ent/228/ent.9228.asp
Πυρετός: «Ρίξτε» τον εναλλακτικά
http://www.vita.gr/html/ent/400/ent.8400.asp
Ένας τέλειος κύκλος!
http://www.vita.gr/html/ent/702/ent.4702.asp
Αλλού τα ομοιοπαθητικά καλύπτονται
Στη Βρετανία τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου αναγνωρίζονται επίσημα ελάχιστες μορφές εναλλακτικής θεραπείας. _x000D_