Βρετανική έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Daily Mail δείχνει ότι κατά μέσο όρο οι γυναίκες αντέχουν κάτι λιγότερο από 3 εβδομάδες στη δίαιτα, προτού τη «σπάσουν» και καταναλώσουν κάτι λιπαρό –συνήθως σοκολάτα. Επίσης οι ίδιοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέση συμπατριώτισσά τους (κάτι που πιθανόν αληθεύει και για τις Ελληνίδες, αλλά ίσως και για τους άνδρες) καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για δίαιτα κατά μέσο όρο τρεις φορές το χρόνο.
Οι Βρετανοί υπολόγισαν και πόσο στοιχίζουν αυτές οι προσπάθειες σε γυμναστήρια, αγορές ειδικών περιοδικών και εξοπλισμό γυμναστηρίου –που μένει τελικά στην ντουλάπα ή στην αποθήκη. Όλα αυτά, λοιπόν, κατά μέσο όρο εκεί στοιχίζουν το αντίστοιχο των 180 ευρώ.

Για την Ελλάδα όλα αυτά στοιχίζουν περισσότερο, αφού οι Βρετανοί υπολόγισαν το γυμναστήριο 25 ευρώ το μήνα, ενώ στην Ελλάδα σχεδόν όλα τα γυμναστήρια ζητούν προκαταβολή ενός χρόνου, που σημαίνει ότι η γυναίκα που αρχίζει να γυμνάζεται και εγκαταλείπει πάνω στο μήνα ή το δίμηνο την όλη προσπάθεια, χάνει κατά μέσο όρο 800 ευρώ.
Οι επικίνδυνες ώρες για να σπάσουν ειδικά οι γυναίκες τη δίαιτά τους, όπως διαπίστωσαν στη Βρετανία, είναι γύρω στις 3 το μεσημέρι (ίσως όταν παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο ή σχολάνε οι ίδιες από τη δουλειά ή κάθονται να φάνε με την οικογένεια) και στις 8 το βράδυ. Το 58% δήλωσε ότι συνήθως ο πρώτος πειρασμός στον οποίο υποκύπτουν και σπάνε τη δίαιτά τους, είναι η σοκολάτα