Όταν γίνεται διάγνωση για καρκίνο στην οικογένεια, τα μέλη της μοιραία αναζητούν συνήθως έναν φταίχτη και από αυτό τον κανόνα δεν εξαιρείται κανείς. Έτσι και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. Όταν πληροφορήθηκε τον καρκίνο του συζύγου της Μάικλ Ντάγκλας εξερράγη εναντίον των γιατρών –χωρίς όμως στην περίπτωσή της να έχει και απόλυτα άδικο.

«Διαγνώστηκε με καρκίνο στο λαιμό τον Αύγουστο, ενώ είχε προβλήματα από τον Ιανουάριο», είπε η ηθοποιός, έξαλλη με τους γιατρούς του συζύγου της. «Από το Ιανουάριο τρέχαμε σε ειδικούς γιατί ο Μάικλ ένιωθε άσχημα και είχε συγκεκριμένα συμπτώματα, αλλά δεν έγινε καμία διάγνωση. Μας καθησύχασαν. Και τώρα ξαφνικά μιλάνε για καρκίνο. Αν το πρόβλημα είχε διαγνωσθεί εγκαίρως, ο σύζυγός μου θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει. Δεν λέω ότι τώρα θα χάσει τη μάχη, αλλά ξέρω όπως όλοι μας ότι όσο νωρίτερα διαγιγνώσκεται κάτι δύσκολο στη θεραπεία, τόσο αυξάνονται οι ελπίδες για περισσότερα χρόνια ζωής».

Ο καρκίνος του 65χρονου Μάικλ Ντάγκλας ξεκίνησε από ένα ογκίδιο στη βάση της γλώσσας αλλά διαγνώσθηκε τον Αύγουστο όταν είχε κάνει μετάσταση και σε άλλα σημεία του λαιμού.

Ο ίδιος ο Μάικλ Ντάγκλας παρότι διαγνώσθηκε με σχετικά προχωρημένο καρκίνο είπε ότι έχει 80% πιθανότητες να ιαθεί πλήρως. Για το πρόβλημά του είπε: «Πιστεύω πως φταίει που μια ζωή πίνω και καπνίζω, αλλά φέτος έπαιξε ρόλο και το στρες». (Εννοούσε ότι μπήκε φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών ο γιος του από τον πρώτο του γάμο)