Κάθε φθινόπωρο και Πρωτοχρονιά, έκανα νέα πλάνα διατροφής/σιλουέτας που ορκιζόμουν ότι θα τα βάλω σε εφαρμογή και –το σημαντικότερο- θα τα τηρήσω. Κι έτσι γινόταν. Για 1 μήνα περίπου. Μετά κατακυλούσα ξανά στο παλιό, καθημερινό πάτερν (π.χ. junk food, ακατάστατα γεύματα, πίτσες, ακινησία κλπ.) που για λόγους στρες και πίεσης χρόνου ήταν η πιο «βολική» λύση.



Έτσι και φέτος, μετά τις διακοπές, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι α) θα γραφτώ στο γυμναστήριο και β) ότι θα ξεκινήσω μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και γ) τα γεύματά μου θα είναι τουλάχιστον 3-4 και μικρά κατά τη διάρκεια της μέρας αντί ενός (σε «γαργαντουϊκή» ποσότητα). Αυτό, το τελευταίο βέβαια, προϋποθέτει να τρώω και στο γραφείο, όπερ σημαίνει ότι εγώ και το ταπεράκι θα γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι. Εγώ και ο κολλητός μου. Εδώ και μια βδομάδα λοιπόν, σηκώνομαι το πρωϊ και φτιάχνω σαλάτες από φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε πάσα μορφή βιταμίνης και φτωχά σε λιπαρά, τα βάζω στο ταπεράκι και τα τρώω στο γραφείο.
Το αποτέλεσμα είναι ότι αισθάνομαι πολύ καλά με τον εαυτό μου που επιτέλους τον πειθαρχώ, έχω χάσει ήδη μισό κιλό και είμαι αποφασισμένη να υιοθετήσω αυτόν τον υγιεινό τρόπο ζωής. Το γυμναστήριο το αναβάλλω από βδομάδα σε βδομάδα αλλά πού θα πάει θα γραφτώ.

Υ.Γ. Καλού-κακού βέβαια, επειδή άνθρωπος είμαι και μπορεί να εξοκείλω, αγόρασα από το φαρμακείο βιταμίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια (Εster C Plus και Skin, Nails & Hair) της Solgar, τα οποία μου είχε συστήσει παλιότερα ένας ολιστικός γιατρός. Έτσι αν κάποιες μέρες η διατροφή μου δεν είναι αυτό που λέμε υποδειγματική, θα εμπλουτίζω τον οργανισμό μου με τις απαραίτητες ουσίες.