«Οι όμορφες αποκτούν περισσότερους απογόνους και αυτό επηρεάζει την εξέλιξη του γυναικείου φύλου προς το ωραιότερο, ώστε κάθε γυναίκα να έχει περισσότερες ευκαιρίες για αναπαραγωγή», αναφέρουν σε έρευνά τους ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

Οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι οι όμορφες όχι μόνο αποκτούν περισσότερα παιδιά από τις μέτριες και άσχημες (κάτι γνωστό και από παλαιότερες έρευνες), αλλά κυρίως ότι οι όμορφες αποκτούν συχνότερα κόρες παρά γιους. Αυτές οι κόρες, με τη σειρά τους, συνήθως γίνονται επίσης ελκυστικές και έτσι το ποσοστό των όμορφων θηλυκών σταδιακά αυξάνεται. Επειδή, όμως, οι όμορφοι και οι όμορφες αποκτούν συνήθως κόρη και όχι γιο (λένε πάντα οι Φινλανδοί ερευνητές), το ανδρικό φύλο δεν ομορφαίνει με τον ίδιο ρυθμό που ομορφαίνει το γυναικείο. Πιστεύουν, μάλιστα, ότι δεν ομορφαίνει καθόλου.

Οι Φινλανδοί ερεύνησαν το θέμα με αμερικανικό «δείγμα» το οποίο βρήκαν σε πολλές προγενέστερες έρευνες και το οποίο παρακολούθησαν επί 3 δεκαετίες. Διαπίστωσαν ότι οι όμορφες αποκτούν 16% περισσότερα παιδιά από τις μη όμορφες και ότι τα όμορφα ζευγάρια αποκτούν σε διπλάσιο ποσοστό κόρες σε σύγκριση με τα μέτρια ή μη όμορφα ζεύγη.