Οι γυναίκες παλιότερα «δεν γύριζαν να κοιτάξουν» έναν 45άρη, ενώ σήμερα (σύμφωνα με έρευνα) τον βρίσκουν πιο ελκυστικό. Οι ειδικοί που ερεύνησαν το ζήτημα λένε, μάλιστα, ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο μέσος άνδρας προσέχει πλέον πολύ περισσότερο την εμφάνισή του. Επίσης, στο γεγονός ότι η μέση γυναίκα αποκτά παιδί σε μεγαλύτερη από παλιά ηλικία, οπότε αυτό επιμηκύνει τη «διάρκεια ζωής» ενός άνδρα ως «καλού γαμπρού» και έτσι το πρώην γεροντοπαλίκαρο θεωρείται πλέον «ενδιαφέρων εργένης».

Οι ερευνητές δεν έκαναν αντίστοιχη έρευνα για τις γυναίκες, ίσως επειδή ήταν άνδρες. Επίσης, δεν έβαλαν στην έρευνα την παράμετρο Viagra και συναφών βοηθημάτων. Ένας άνδρας, δηλαδή, άνω των 45 παλιότερα βίωνε μια υπολογίσιμη κάμψη στη σεξουαλική του ζωή, ενώ σήμερα το πρόβλημα αυτό καλύπτεται με διάφορα βοηθήματα και έτσι μπορεί να ικανοποιεί μια νέα γυναίκα όσο και ένας νεότερος.

Το δυσάρεστο είναι ότι στην ελκυστικότητα συμβάλλει, όπως διαπιστώνουν οι ερευνητές, και το πορτοφόλι. «Η γυναίκα έλκεται από τη σιγουριά και την ασφάλεια ενός ισχυρού άνδρα, οπότε στις ηλικίες άνω των 40 ετών βρίσκει συνήθως και το οικονομικό προφίλ που κάνει τον εργένη πιο ελκυστικό», λένε οι ερευνητές. Ο λόγος δεν είναι απαραίτητα «φτηνός», όπως θα μπορούσαν κάποιοι να εικάσουν. Δηλαδή, η γυναίκα δεν αναζητά απαραιτήτως «τον πλούσιο γαμπρό για να ψωνίζει όλη μέρα», όπως συχνά την κατηγορούν. Όπως λένε οι ερευνητές, «η γυναίκα λειτουργεί ως μελλοντική μητέρα». Ενστικτωδώς, λοιπόν, αναζητεί ένα σύντροφο «που θα μπορεί να στηρίξει και να εξασφαλίσει τους απογόνους που θα αποκτήσει με εκείνον».

Η έρευνα στηρίχτηκε σε ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από 1.000 γυναίκες και 1.000 άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών στη Βρετανία.