Στις 15 Σεπτεμβρίου είχαμε γράψει μια είδηση για την πιθανότητα η νόσος Αλτσχάιμερ να αποτρέπεται με τη χορήγηση μεγάλων δόσεων από βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τώρα διαβάσαμε ένα ρεπορτάζ του ΒΒC επί του θέματος και αυτή τη φορά φαίνεται πως οι ερευνητές επικεντρώνονται ειδικά στην Β12.

Συγκεκριμένα, μια έρευνα σε ηλικιωμένους Φινλανδούς έδειξε ότι όσο υψηλότερα επίπεδα Β12 έχει κάποιος στον οργανισμό του, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να παρουσιάσει τη συγκεκριμένο νόσο.

Πρέπει να προσθέσουμε ότι οι περισσότεροι ειδικοί σχολιάζουν πως χρειάζεται συγκράτηση στην αισιοδοξία μας, αφού η έρευνα ανέλυσε τα επίπεδα της Β12 σε μόλις 271 άτομα.

Η Β12 βρίσκεται στο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, στο γάλα και σε ορισμένα εμπλουτισμένα είδη διατροφής.