Έρευνα από το Albert Einstein College of Medicine της Νέας Υόρκης και από το Πανεπιστήμιο του Yale έδειξε ότι όσες γυναίκες έχουν ομάδα αίματος Ο διαθέτουν λιγότερα ωάρια από τις συνομήλικές τους που έχουν ομάδα αίματος Α ή ΑΒ. Οι ειδικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα συγκρίνοντας τα επίπεδα μιας ορμόνης και συγκεκριμένα της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης ή FSH. Όταν τα επίπεδα αυτής ξεπερνούν τις 10 μονάδες, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι έχουν λιγοστέψει τα ωάρια στις «αποθήκες ωαρίων» του οργανισμού της γυναίκας και, κατά συνέπεια, θα έχει δυσκολία στη σύλληψη.

Οι ερευνητές συνέκριναν τα επίπεδα της ορμόνης αυτής σε 560 γυναίκες με ομάδα αίματος Α και 0 και διαπίστωσαν ότι οι δεύτερες είχαν στα 35 τους χρόνια πολύ υψηλότερα επίπεδα FSH σε σύγκριση με τις πρώτες. Αυτό σημαίνει ότι σε όσες έχουν ομάδα αίματος 0 τα ωάρια λιγοστεύουν πιο γρήγορα από ό,τι στις άλλες γυναίκες και ότι ίσως πρέπει να αποφασίζουν να αποκτήσουν παιδί πριν από την ηλικία των 35 ετών.

Περίπου το 44% του πληθυσμού στην Ευρώπη έχει ομάδα αίματος 0 και το 42% ομάδα αίματος Α. Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε καλή μοίρα από άποψη ωαρίων είναι και όσες γυναίκες ανήκουν στην ομάδα αίματος ΑΒ.