Άλλη μία έρευνα έδειξε ότι για τη νόσο Αλτσχάιμερ στην τρίτη ηλικία, αλλά και γενικά για την καλή απόδοση του μυαλού μας σε νεότερες ηλικίες, παίζουν σημαντικό ρόλο τα επίπεδα των βιταμινών του συμπλέγματος Β στον οργανισμό μας. «Τρώτε ψάρια, θαλασσινά, κρέας, αυγά και πίνετε γάλα για να μη σας λείπει η βιταμίνη Β12», συνιστούν οι ειδικοί και εξηγούν: «Η έλλειψη της βιταμίνης Β12 μειώνει την απόδοση του εγκεφάλου μας και καταλήγει προοδευτικά σε ελαττωματική μνήμη, κάτι που έχει συνέπειες στη δουλειά μας και στην καθημερινή μας ρουτίνα».

Όταν, μάλιστα, οι ειδικοί έκαναν έρευνα για την επίδραση της βιταμίνης Β12 σε ηλικιωμένους, διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν προβλήματα μνήμης και παράλληλα έλλειψη της Β12 ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στη σχετική θεραπεία Όταν, δηλαδή, τους δόθηκαν συμπληρώματα Β12, η μνήμη τους βελτιώθηκε κατά πολύ.

Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να δείξει και στο δικό σας οργανισμό αν όντως σας λείπει η βιταμίνη Β12. Αν δεν έχετε έλλειψη, τότε το συμπλήρωμα δεν βοηθά στην αποκατάσταση της μνήμης. Αν όμως έχετε, τότε συζητήστε με ειδικό αν χρειάζεστε συμπλήρωμα ή αν μπορείτε να ανεβάσετε τα επίπεδα της Β12 τροποποιώντας λίγο τη διατροφή σας.