Κωνσταντίνος Ι. Πριονιστής, Μαιευτήρας – Χειρούργος – Γυναικολόγος

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Ι. Πριονιστής είναι Μαιευτήρας – Χειρούργος – Γυναικολόγος, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Ρώμης «La Sapienza» από την οποία αποφοίτησε το 1991. Από το 1995 έως το 2001 έκανε την ιατρική του ειδικότητα σε μεγάλα νοσοκομεία της Αγγλίας όπου και εξειδικεύτηκε στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, στην Παθολογία του Τράχηλου της Μήτρας, και στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Ολοκλήρωσε την ιατρική του ειδικότητα ως το 2002 και έκτοτε είναι μέλος του Βρετανικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων. Επίσης από το 2000 είναι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Κολποσκοπήσεων και Παθολογίας του τραχήλου. Μέλος της ιατρικής ομάδας του MEDIMALL, κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, από το 2008. http://gyne-medical-care.gr/

Λάμπρος Παπούλιας, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης

Ο Λάμπρος Παπούλιας, ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1971. Απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ειδικεύτηκε και μετεκπαιδεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Από το 2005 εργάζεται ως Διευθυντής της Ιατρικής Μονάδας Αποκατάστασης στην Καλαμάτα. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.
Δρ. Κατερίνα Λαμπρινοπούλου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Η Κατερίνα Λαμπρινοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Αυγούστου του 1967.
Τελείωσε Γυμνάσιο – Λύκειο στη Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA), παίρνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα (Abitur). Σπούδασε ιατρική στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στο Νοσοκομείο Δερματολογικών και Αφροδισιών Νόσων Ανδρέας Συγγρός . Έλαβε το Διδακτορικό της από την έδρα της δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην παιδοδερματολογία και στην αισθητική δερματολογία στην Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου του Μιλάνο και σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Είναι μέλος της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο.
www.skinspecialists.gr
Σταύρος Καρακόζης, Γενικός Χειρούργος, Διπλωματούχος του American Board of Surgery

Είμαι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου «ΑΡΙΣΤΑ». Πραγματοποίησα την πλήρη ειδίκευσή μου στη Γενική Χειρουργική στο Αντικαρκινικό Κέντρο της Ουάσιγκτον, Η.Π.Α., για 7 συνεχή έτη. Κατέχω τον τίτλο ειδικότητας στη Γενική Χειρουργική στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α. Βρίσκομαι στην Ευρωκλινική Αθηνών από το 2000, όπου ασχολούμαι ειδικά με την προχωρημένη λαπαροσκοπική χειρουργική και με τη χειρουργική του μαστού, του θυρεοειδούς και της παχυσαρκίας. Επιστημονικό έργο: Είμαι μέλος σε 5 ελληνικές και 3 διεθνείς επιστημονικές εταιρείες. Έχω 13 δημοσιεύσεις σε περιοδικά του εξωτερικού και 2 δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά. Έχω κάνει 17 ανακοινώσεις σε διεθνή ιατρικά συνέδρια και 21 ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα. Έχω πραγματοποιήσει 13 επιστημονικές διαλέξεις.
Στέφανος Γ. Παντελάρος, Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών – Κλινική Ψυχικού

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία μπήκα με εισαγωγικές εξετάσεις. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός-Ιατρός και την υπηρεσία υπαίθρου στη Χίο. Απέκτησα την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας στο Νοσοκομείο Παπαδημητρίου – Μελίσσια και μετεκπαιδεύτηκα στην Γαλλία στο Νοσοκομείο Edouard Herriot της Λυών και στις Η.Π.Α. στο Νοσοκομείο Stony Brook της Νέας Υόρκης. Το 1992 έκανα με επιτυχία για πρώτη φορά στον κόσμο, λιθοτριψία λίθου χοληδόχου πόρου σε αιμορροφιλικό ασθενή. Ασχολούμαι με την κλινική γαστρεντερολογία, τη διαγνωστική ενδοσκόπηση (γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, ορθοσκόπηση) και την επεμβατική (πολυπεκτομή, αιμόσταση, αφαίρεση ξένων σωμάτων, διαστολή οισοφάγου-εντέρου, ERCP, τοποθέτηση stent χοληδόχου πόρου-οισοφάγου-εντέρου, αφαίρεση λίθων χοληδόχου πόρου). Ασχολούμαι επίσης με τους υπερήχους, διαγνωστικά και επεμβατικά (κατευθυνόμενες βιοψίες, παρακεντήσεις, παροχετεύσεις).
Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Νοδάρος, Αιματολόγος, Διευθυντής του εργαστηρίου ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑ.gr, Γυναικολογική και Μαιευτική Αιματολογία

Ο δρ. Κωνσταντίνος Ν. Νοδάρος, αιματολόγος, διευθυντής του εργαστηρίου ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑ.gr, Γυναικολογική και Μαιευτική Αιματολογία, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην αιματολογία στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Μετεκπαιδεύτηκε στην πήξη – αιμόσταση – θρομβοφιλία στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο και στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στη δρεπανοκυτταρική νόσο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ανδρέας Γαλανόπουλος, Νευρολόγος

O κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος είναι Νευρολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο (M.Sc.), με βαθμό άριστα, στις Νευροεπιστήμες (συστήματα λειτουργιών εγκεφάλου), τομέας στον οποίο συνεχίζει την έρευνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε την Ειδικότητα της Νευρολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά. Tο Ιατρείο του βρίσκεται στην Παλλήνη, όπου λειτουργεί σύγχρονο Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο (Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, Ηλεκτρομυογράφημα, Προκλητά Δυναμικά) με δυνατότητα και κατ’ οίκον εξετάσεων.
Χάρης Δημοσθενόπουλος, Κλινικός διαιτολόγος – βιολόγος, Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», Επιστημονικός Yπεύθυνος «Κέντρου Διατροφικής Αγωγής»

Είμαι κάτοχος του Postgraduate Diploma in Dietetics (Διετές Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διαιτητική) από το Leeds Metropolitan University, της Μεγάλης Βρετανίας, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MedSci=Master Ιατρικών Επιστημών στη Διατροφή Ανθρώπου), από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, της Μεγάλης Βρετανίας και Πτυχίου Βιολογίας, από τη Φυσικομαθηματική Σχολή, του Τμήματος Βιολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης είμαι κάτοχος του Certificate of Essential Food Hygiene, από το Royal Society of Health.
Είμαι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» και Σύμβουλος Διατροφής στο «Κέντρο Διατροφικής Αγωγής».
Είμαι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης (State Registration), μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΠΑΚΑΝ, μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Διαβητολογικής
Εταιρείας, του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων και του Βρετανικού Διαιτολογικού Συνδέσμου. Έχω γράψει κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία όπως στην «Κλινική Διατροφή» του καθηγητή Νικολάου Κατσιλάμπρου και
του βιβλίου «Clinical Nutrition in Practice» στην Αγγλική γλώσσα από τον εκδοτικό Οίκο Wiley-Blackwell. Έχω περιοδική συνεργασία με εβδομαδιαία και μηνιαία περιοδικά και εφημερίδες με συγγραφή άρθρων
σχετικά με τη διατροφή (V ITA, SERVICE, ΙΑΤΡΙΚΑ), ενώ ήμουν επιστημονικός συνεργάτης στα βιβλία του VITA για το αδυνάτισμα «ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ» και το διαβήτη «ΖΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ». Έχω επίσης συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων ως εισηγητής.
Δρ. Χριστίνα Δάλλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Η Χριστίνα Δάλλα γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε το πτυχίο της από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη διδακτορική της διατριβή από το εργαστήριο Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές με υποτροφία Marie Curie στο Dep. of Psychology and Center for Collaborative Neuroscience, στο Πανεπιστήμιο Rutgers University, στο New Jersey, στις Η.Π.Α. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη μελέτη των διαφορών του φύλου στην παθοφυσιολογία της κατάθλιψης και στην αντικαταθλιπτική αγωγή, και στη μελέτη του φαινομένου της γένεσης νέων νευρικών κυττάρων (νευρογένεση) στον ιππόκαμπο ενήλικων πειραματοζώων και στη συσχέτισή της με παραμέτρους μάθησης και μνήμης. Σήμερα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός κοριτσιού.

Ιωάννης Π. Δαυλόπουλος, Πνευμονολόγος


Ο Ιωάννης Π. Δαυλόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία-Φυματιολογία στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Σήμερα είναι Ιατρός – ελεύθερος επαγγελματίας και είναι επιστημονικός συνεργάτης σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Εμμανουήλ Καλλιέρης, Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής της καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Metropolitan

Ο Εμμανουήλ Καλλιέρης είναι καρδιολόγος, αναπληρωτής διευθυντής της καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Metropolitan. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή και πήρε την ειδικότητα από το Πανεπιστημιακό Ν.Γ.Ν. Λαϊκό. Το 2006 εκλέχθηκε μέλος (fellow) του Κολεγίου Καρδιολόγων της Αμερικής (διεθνής διάκριση). Είναι επίσης Professional Member της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας και Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων και Μέλος της Αμερικάνικης Αντιυπερτασικής Εταιρείας. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων (Ελληνικά, Διεθνή, Παγκόσμια) και έχει υπάρξει συνερευνητής σε ευρωπαϊκές μελέτες και σε επιστημονικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Χρήστος Κυράτσας, Χειρουργός – Ουρολόγος

Ο Χρήστος Κυράτσας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε και περάτωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων ήταν υπότροφος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών. Ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη χειρουργική κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου και από το 2005 ως το 2009 ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στη Β΄ Πανεπιστημιακή Ουρολογική κλινική του ίδιου Νοσοκομείου. ΄Ελαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας το Φεβρουάριο του 2010 και τον Ιούνιο του 2010 απέκτησε τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology. Είναι μέλος της European Association of Urology και της Endourological Society, ενώ είναι και εκπαιδευτής στη Βασική Υποστήριξη Zωής και τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδισμό (Basic Life Support). Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και στις συνεδρίες της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. Η διδακτορική διατριβή του έχει θέμα τις νευροχημικές μεταβολές σε σχέση με στοιχεία της σεξουαλικής συμπεριφοράς αρσενικών πειραματοζώων. Από τον Μάιο του 2010 μέχρι τον Αύγουστο του 2011 υπήρξε συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Σήμερα είναι ουρολόγος στο νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Birmingham της Μεγάλης Βρεταννίας.

Δρ. Κωνσταντίνος Τσίγκος, ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος

O Δρ. Κωνσταντίνος Τσίγκος, τελείωσε την Ιατρική Σχολή στην Αθήνα το 1982 με Άριστα και τον 1ο βαθμό του έτους. Ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία και το Διαβήτη στο Victoria University of Manchester, UK, από όπου απέκτησε και το PhD του το 1991. Κατόπιν, εργάσθηκε ως κλινικός και ερευνητής (Senior Staff Fellow) στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των Η.Π.Α. National Institutes of Health Clinical Center για σειρά ετών, πριν επιστρέψει στην Αθήνα το 1996 για να αναλάβει τη θέση του Διευθυντή του Τομέα Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Διαβήτη, όπου παρέμεινε μέχρι το 2006. Από το 2003, είναι Πρόεδρος της Obesity Management Task Force της European Association for the Study of Obesity (EASO) και μέλος των Επιτροπών για τη σύνταξη Ευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και για τη χειρουργική της παχυσαρκίας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 πρωτότυπα ερευνητικά άρθρα και ανασκοπήσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και βιβλία με διεθνή αναγνώριση, σε θέματα Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Παχυσαρκίας.

Βασίλειος Σαζανίδης, Ιατρός, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος

Ο Βασίλειος Σαζανίδης, ιατρός, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη Γαστρεντερολογία – Ηπατολογία στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στην Θεσσαλονίκη και στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του εργάστηκε επίσης στο Αττικό Νοσοκομείο, στην Πολυκλινική Αθηνών, στο Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου καθώς και στο Σισμανόγλειο. Στην συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ. στην επεμβατική ενδοσκόπηση στο Victoria Hospital of Βlackpool, στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι μέλος του JAG (Joint Advisory Group on Gastrointestinal Εndoscopy). Έχει συμμετάσχει και μιλήσει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
sazanidisb@yahoo.gr

Ζηνοβία Αλατζίδου, Χειρουργός – Ωτορινολαρυγγολόγος

Η κυρία Ζηνοβία Αλατζίδου τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πήρε τον τίτλο της Ιατρικής Ειδικότητας Ωτορινολαρυγγολογίας από την Ωτορινολαρυγγολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο University College London, στη Μεγάλη Βρετανία στην παθολογία της φωνής (MSc Voice Pathology). Από τον Αύγουστο του 2007 συνεργάζεται με την Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου στο Νοσοκομείο Υγεία ενώ διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο. novialat@hotmail.com

Δρ. Μιχάλης Κυριακίδης, Συνεργάτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Titu Maiorescu, Πτυχιούχος Ιατρικής, Φυσικοπαθητικός, Ρεφλεξολόγος

Ο Δr. Μιχάλης Κυριακίδης είναι Συνεργάτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Titu Maiorescu, Πτυχιούχος Ιατρικής, Φυσικοπαθητικός, Ρεφλεξολόγος, Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (ΣΕΡ) και του Πανελλήνιου Επαγγελματικού Σωματείου Ρεφλεξολόγων (ΠΕΣΡ), Πρόεδρος και Καθηγητής των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών «Universal Studies of Health and Business»

Αγγελική Ρέβελα – Γενικός Ιατρός


Ονομάζομαι Αγγελική Ρέβελα. Είμαι Γενικός Γιατρός. Έχω επίσης πτυχίο διαιτολογίας και ψυχολογίας. Γνωρίζω άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Είμαι μέλος του Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ και του Συλλόγου Αλτσχάιμερ. Συμμετέχω ενεργά στη συγγραφή ιατρικών άρθρων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Απόστολος Γαϊτάνης , Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST

Από την φημισμένη Harley Street του Λονδίνου, όπου ξεκίνησε την πορεία του στην πλαστική χειρουργική το 1998, μέχρι την Αθήνα όπου από το 2004 έως και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην Ελλάδα. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης συνεργάζεται με μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και διατηρεί το ιατρείο του σ’ έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Χίλτον. Είναι Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.
www.agaitanis.gr

Παναγιώτης Χρηστίδης, Παιδίατρος

Ο κύριος Παναγιώτης Χρηστίδης κατάγεται από τις Σέρρες. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης Αττικής. Για 6 μήνες εργάστηκε στο μαιευτήριο “Έλενα”, όπου εξειδικεύτηκε στη νεογνολογία. Έχει κάνει πολλές επιστημονικές εργασίες οι οποίες έχουν παρουσιαστεί στα ετήσια πανελλαδικά Παιδιατρικά συνέδρια. Εδώ και εννιά χρόνια, περίπου, εργάζεται ως ιδιώτης στην πόλη της Λαμίας.

Δρ. Ελένη Γκάγκαρη, στοματολόγος, επίκουρη καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη του στοματολογικού ιατρείου του Νοσοκομείου Α. Συγγρός

Η κ. Ελένη Γκάγκαρη είναι στοματολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Harvard, Βοστόνη Η.Π.Α. και κάτοχος του American Board of Oral and Maxillofacial Pathology. Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts, (Βοστόνη, Η.Π.Α.). Είναι επίκουρη καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη του στοματολογικού ιατρείου του Νοσοκομείου Α. Συγγρός.

Κωνσταντίνος Φλώρος, Πλαστικός Χειρουργός


Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συμμετείχε σε εξειδικευμένα σεμινάρια αισθητικής χειρουργικής στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1992 όπου έκτοτε ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα με έμφαση στην αισθητική πλαστική χειρουργική και τις σύγχρονες εφαρμογές της κοσμητικής Ιατρικής και αντιγήρανσης. Διετέλεσε επιμελητής Πλαστικής Χειρουργικής στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Queen Mary’s University Hospital του Λονδίνου και Addenbrooke’s Hospital στο Κέιμπριτζ. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει πολλές επιστημονικές ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια με θέματα που αφορούν σε επανορθωτική μικροχειρουργική αποκατάσταση αλλά και στις νεώτερες τεχνικές κοσμητικής χειρουργικής και αισθητικής ιατρικής. Είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (BAPRAS), της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, της Βρετανικής Μικροχειρουργικής Εταιρείας (BMS) και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών καθώς και του Τμήματος Laser Δερματολογίας του ίδιου Νοσοκομείου. www.florosmd.gr

Γιώργος Κουζούμης, οπτικός – οπτομέτρης

Ο Γιώργος Κουζούμης είναι οπτικός – οπτομέτρης και απόφοιτος του IRSOO.Vi.Fi με την ειδικότητα του οπτικού οπτομέτρη. Έχει πολυετή εμπειρία στην εφαρμογή φακών επαφής. Σήμερα εργάζεται στην εταιρεία OPTICAL PAPADIAMANTOPOULOS ως γενικός διευθυντής του τμήματος φακών επαφής.

Γιώργος Φερεντίνος, γενικός γιατρός

Ο Γεώργιος Φερεντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Γενική Ιατρική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βιοστατιστική στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και στη Δημόσια Υγεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Παρακολούθησε επιτυχώς το πρόγραμμα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και το ATLS (Advanced Trauma Life Support) και PHTLS (ProHospital Trauma Life Support) του Αμερικάνικου Κολεγίου Χειρουργών. Ασχολείται ενεργά με την αντιμετώπιση θεμάτων Δημόσιας Υγείας και έχει συμμετάσχει σαν ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού. Έχει τριετή προϋπηρεσία στο ΕΣΥ και διατηρεί δικό του ιατρείο.

Αθηνά Ταχμιντζόγλου, Βιολόγος, Χειρουργός – Οδοντίατρος

Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο του Καναδά με ειδικότητα: Βιολόγος, Χειρουργός – Οδοντίατρος. Έχω παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια στον τομέα της σύγχρονης αισθητικής οδοντιατρικής σε Καναδά και Ελλάδα. Είμαι μέλος του «Canadian Dental Association», από το 2008 και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, από το 2008. Εργάστηκα επί 1 χρόνο σε γναθοχειρουργική κλινική στο Mount Sinai Hospital του Τορόντο. Διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρούσι (www.smilebydesign.gr).

Δρ. Καλλιόπη Κόντου – Φίλη, Αλλεργιολόγος

Η δρ. Καλλιόπη Κόντου-Φίλη σπούδασε Ιατρική και έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις Η.Π.Α. (The University of Michigan Medical School, Ann Arbor) όπου πήρε την ειδικότητα της Παθολογίας κι εν συνεχεία της Αλλεργιολογίας (University of Michigan Medical Center). Διετέλεσε επί 2 δεκαετίες διευθύντρια του Αλλεργιολογικού Τμήματος Π.Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» και υπεύθυνη εκπαίδευσης ειδικευόμενων στην Αλλεργιολογία γιατρών. Είναι μέλος περισσοτέρων από 10 διεθνών επιστημονικών εταιρειών και ήταν μέλος του Δ.Σ., καθώς και Αντιπρόεδρος, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (1992-2000). Σήμερα είναι διευθύντρια του Αλλεργιολογικού Tμήματος στην Ευρωκλινική Αθηνών, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλλεργιολόγων και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.

Χαράλαμπος Απ. Σεφέρης, νευροχειρουργός

Ο Χαράλαμπος Σεφέρης γεννήθηκε το 1960 στην Καρδίτσα. Πήρε το πτυχίο του το 1985 και τον τίτλο της ειδικότητας του νευροχειρουργού το 1994. Από τότε μέχρι σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας νευροχειρουργός συνεργάτης Δ&ΘΚΑ ΥΓΕΙΑ. Είναι μέλος της World Society of Stereotactic and Functional Neurosurgery.

Μαίρη Καραγεώργου, MD, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Ευρωκλινική Αθηνών

Η Μαίρη Καραγεώργου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Αναισθησιολογία στο University of Maryland, Baltimore, USA. Είναι συνεργάτης της Ευρωκλινικής Αθηνών και του Ιατρικού Κέντρου Ψυχικού.

Φρόσω Στρατή, αισθητικός

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα στο Τ.Ε.Ι. της Αθήνας αισθητική και φυσικοθεραπεία με εξειδίκευση στο λεμφικό μασάζ (κυτταρίτιδα και μείωση τοπικού πάχους). Παράλληλα ασχολούμαι με γενική αισθητική όπως θεραπείες προσώπου – σώματος, αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία, ριζική αποτρίχωση και με κερί, σχηματισμό φρυδιών, μακιγιάζ νύφης.
efistrati@yahoo.com

Δρ. Γρηγόρης Κυρούσης, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Ο δρ. Γρηγόρης Κυρούσης, γεννημένος στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1966, είναι γυναικολόγος μαιευτήρας, συνεργάτης του Μαιευτικού Γυναικολογικού Διαγνωστικού Κέντρου ΡΕΑ. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, πήρε την ειδικότητα του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και έκανε και τη Διδακτορική του διατριβή. Εργάστηκε σε νοσοκομεία της Αθήνας (Άγιος Σάββας, Έλενα Βενιζέλου), της Αγγλίας (Ipswich, Northstaffordshire) και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Freiburg της Γερμανίας.
www.Drkyroussis.gr

Δρ. Ράνια Ζαχαροπούλου, Παθολόγος με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη

Χρήστος Βερύκοκος, Αγγειοχειρουργός, Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κύριος Χρήστος Βερύκοκος τελείωσε την Ιατρική Σχολή και στη συνέχεια την ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής στην Αθήνα. Έπειτα, μετεκπαιδεύτηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνας και στο Χιούστον του Τέξας για δύο χρόνια στην ενδαγγειακή χειρουργική.

Δρ. Κωνσταντίνος Κ. Αναστασάκης, MD, PhD, χειρουργός κεφαλής και τραχήλου.

O Δρ. Κωνσταντίνος Αναστασάκης είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου, Χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Αισθητική Χειρουργική Προσώπου και Ρινός στην Πανεπιστημιακή Κλινική Ulm της Γερμανίας. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη Μεταμόσχευση Τριχοθυλακίων, στην Αμερική και τον Καναδά και εργάζεται ως Χειρουργός Μεταμόσχευσης Τριχοθυλακίων από το 2004. Είναι μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgeons), της ESHRS (European Society of Hair Restoration Surgeons) και της European Academy of Facial Plastic Surgery.

Γιώργος Σπηλιόπουλος, Ιατρός, Γενικός Χειρουργός, Χειρουργός του Πεπτικού Συστήματος
Ο ιατρός Γιώργος Σπηλιόπουλος είναι Γενικός Χειρουργός – Χειρουργός του Πεπτικού Συστήματος, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1985. Ξεκίνησε την ειδικότητα στην Αθήνα και την ολοκλήρωσε στη Γαλλία, στο Νοσοκομείο της Ορλεάνης και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Rennes. Το Νοέμβριο του 1993 ανέλαβε καθήκοντα Chef de Clinique στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Rennes. Ξεκίνησε Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και έλαβε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο της Rennes μετά από ένα έτος. Το 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να δουλεύει ως ιδιώτης χειρουργός. Εδώ και τέσσερα χρόνια ασκεί την γενική χειρουργική ως χειρουργός του ομίλου ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ (Διευθυντής χειρουργός), όπου εξασκεί τη Χειρουργική στον τομέα της Ογκολογίας, της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και της Βαριατρικής Χειρουργικής και παράλληλα διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο. Έχει κάνει πλήθος δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σχετικά με τη Χειρουργική του ήπατος, του παγκρέατος, του οισοφάγου καθώς επίσης και σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, κυρίως σε έγκριτα αγγλόφωνα ιατρικά περιοδικά. Είναι τακτικό μέλος της Γαλλικής Χειρουργικής Εταιρείας της Γαλλικής εταιρείας μεταμοσχεύσεων και της Γαλλικής εταιρείας λαπαροσκοπικής χειρουργικής.
Οδυσσέας Βουδούρης, Χειρουργός, Διευθυντής Ιατρικής Μονάδας Παχυσαρκίας

Γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στην Γαλλία. Ζει στην Ελλάδα από το 1991.

Επιστημονική δραστηριότητα

Τελείωσε την Ιατρική Σχολή στο Παρίσι (1981), έγινε Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Παρισίων (1986) και πήρε ειδικότητα στη χειρουργική (1987). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ογκολογική Χειρουργική και στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική. Εργάστηκε στο Παρίσι (1987-1991) και επέστρεψε στην Αθήνα το 1991, όπου πραγματοποίησε τις πρώτες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας στην Ελλάδα το 1994.

Στις επιστημονικές δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται:

¨ Συν-διοργανωτής των Γάλλο-Ελληνικών Σεμιναρίων για τον Καρκίνο, επιδοτούμενα από την ΕΟΚ (από το 1989).

¨ Επιστημονικός Υπεύθυνος των πρώτων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Αθηνών με χρηματοδότηση ΕΟΚ, 1991-92).

¨ Αντιπρόεδρος της EMCL (Ecole Méditerranéenne de Chirurgie Laparoscopique).

¨ Σχεδιαστής νέων χειρουργικών λαπαροσκοπικών εργαλείων (Εταιρία Mikroland, Γαλλία). Βραβευθείς με το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Lépine για την εφεύρεση πρωτότυπου χειρουργικού εργαλείου (1989)

¨ Δημοσίευση 40 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και 80 ανακοινώσεων σε διεθνή ιατρικά συνέδρια. Συμμετοχή σε 3 μονογραφίες και δυο ιατρικά βιβλία.

Σήμερα, είναι Διευθυντής της Endolaser Ιατρικής με αντικείμενο την εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας στην γενική χειρουργική και αφιερώνεται ειδικά στην χειρουργική θεραπεία της παχυσαρκίας στο πλαίσιο της Ιατρικής Μονάδας Παχυσαρκίας (ΙΜοΠ).
Στυλιανός Δερμιτζάκης, ειδικός παθολόγος

O Δερμιτζάκης Στυλιανός γεννήθηκε το 1962.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza” όπου πήρε και το πτυχία του το 1989. Το 1999 πήρε τον τίτλο της ειδικότητας “Παθολογίας”.
Από το 2000 έως σήμερα διατηρεί ιατρείο στην Αγία Παρασκευή. Παράλληλα εργάζεται ως συντονιστής ιατρός στην ασφαλιστική εταιρεία“MAPFREASISTENCIA – EUROSOSASSISTANCE”.
Παλαιότερα εργάστηκε ο συνεργάτης ιατρός στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Παθολογικό Ογκολογικό Τομέα (2001-2012).
Από το 2005 έως το 2012 εργάστηκε στο ασφαλιστικό ταμείο ΤΣΑΥ ως ελεγκτής ιατρός.
Στο ενεργητικό έχει ένα μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε ιατρικό περιοδικό και παρουσίες σε ιατρικά συνέδρια.