Ένα συστατικό της σοκολάτας μελετάται να μπει σε σιρόπι για τον επίμονο βήχα, ανακοίνωσαν βρετανοί ειδικοί. Βρίσκονται ήδη στα τελικά στάδια δοκιμών και στοχεύουν το σκεύασμά τους να βοηθήσει εκείνους που βήχουν για διάστημα μεγαλύτερο από 2 εβδομάδες. Το συστατικό που αξιοποιούν από τη σοκολάτα είναι η θεοβρωμίνη.

Πάντως, η ουσία αυτή θα αξιοποιηθεί και χωρίς αναγκαστικά το σιρόπι να έχει άρωμα σοκολάτας, αφού δεν επιθυμούν όλοι τη γεύση του δημοφιλούς γλυκίσματος και μπορεί να θέλουν το σιρόπι τους άγευστο. Επιπλέον, αν το σιρόπι έχει γεύση σοκολάτας, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι που απεναντίας «τρελαίνονται για σοκολάτα» να το υπερκαταναλώνουν. Ένας επιπλέον κίνδυνος θα ήταν, εξάλλου, να καταναλωθεί το σιρόπι σε μεγάλες ποσότητες από μικρά παιδιά.

Η θεοβρωμίνη αξιοποιείται επειδή έχει διαπιστωθεί ότι καταστέλλει την υπερδιέγερση ενός κεντρικού νεύρου που παίζει σημαντικό ρόλο στον επίμονο «νευρικό βήχα».