Υγεία

Σεμινάριο για ασθενείς με καρκίνο και χρόνια νοσήματα

Επιμορφωτικό σεμινάριο για ασθενείς με καρκίνο και χρόνια νοσήματα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου (16:00 – 18:00) από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «I Live For Me» στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial. Κατά τη διάρκειά του, εξειδικευμένοι συνεργάτες του «I Live For Me» θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούν να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση, που αλλοιώνεται συχνά εξαιτίας της ασθένειας και των θεραπειών που υφίστανται, ώστε να ανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Το σεμινάριο προσφέρεται χωρίς καμία χρέωση.
Info: «I Live For Me», τηλ. για εγγραφές: 210-67.73.572, www.iliveforme.org.
Συζήτηση

Σε ποια πόλη θέλουμε να ζούμε;

Αυτό είναι το θέμα της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής (στις 18.00). Πρόκειται για ένα διάλογο όσων ζουν στην Αθήνα και θέλουν να μιλήσουν για αυτήν. Συμμετέχουν οι Αριστείδης Αντονάς αρχιτέκτονας και συγγραφέας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, αρχιτέκτονας, Αλέξανδρος Ίσαρης, ζωγράφος και ποιητής, Μένης Κουμανταρέας, συγγραφέας, Αλέξανδρος Τομπάζης, αρχιτέκτονας, Λίζυ Τσιριμώκου, καθηγήτρια και συγγραφέας και Δημήτρης Φιλιππίδης, αρχιτέκτονας. Η εκδήλωση οργανώνεται παράλληλα με τη συναυλία της Νένας Βενετσάνου, που πραγματοποιείται στις 20:30 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα. Τηλ.: 210-72.82.333. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή αρχίζει στις 16.30.
Παρουσίαση

Για τη νόσο του Crohn

Στην παρουσίαση του θέματος «Γονιμότητα και Εγκυμοσύνη στις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ) – Ελκώδη Κολίτιδα και Νόσο του Crohn» σας προσκαλεί ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής. Η παρουσίαση θα γίνει από την γαστρεντερολόγο κα. Κοιλάκου Σταυρούλα την Τετάρτη 13 Απριλίου (στις 19.00) στο πρώην Δημαρχείο του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Info: Πρώην Δημαρχείο του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Μπιχάκη 8. Είσοδος ελεύθερη. www.crohnhellas.gr.
Μουσική

«Φωτο.βόλτα» live

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της «Φωτο.βόλτας» στο ΚοοΚοο, με τη συμμετοχή αγαπημένων φίλων, όπως η Μαρία Καβογιάννη, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, η Ελένη Πέτα, ο Απόστολος Ρίζος και η Μαρία Παπαγεωργίου, η Βικτωρία Ταγκούλη ανεβαίνει στη σκηνή του «ΜΕΤΡΟ» για μία και μοναδική παράσταση. Την Τετάρτη 13 Απριλίου η Βικτωρία Ταγκούλη μεταφέρει τις εικόνες των κομματιών σαν ένα ανθρώπινο φωτοβολταϊκό και μετατρέπει την ενέργεια σε εικόνα και τραγούδι, μέσα σε ένα περιβάλλον εικαστικό. Ο δίσκος «Φωτο.βόλτα» είναι η δεύτερη προσωπική δισκογραφική δουλειά της σε στίχους του Διαμαντή Γκιζιώτη και μουσική του Χρίστου Θεοδώρου.
Info: Μουσική σκηνή «ΜΕΤΡΟ», Κάλβου 84 & Γκύζη, τηλ.: 210-64.61.980, ώρα έναρξης: 22.00, είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 15Ε.
Χίος

Αλλάζουμε συνήθειες

Έκθεση για το περιβάλλον με τίτλο «Ας Αλλάξουμε Συνήθειες … όχι το Κλίμα», διοργανώνει η HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος), θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της Μαρίας Π. Τσάκου, Γενικής Γραμματέα του Διοικητικού της Συμβουλίου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Χίου και θα φιλοξενηθεί στο κτήριο του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, ενώ θα είναι ανοικτή στο κοινό τις απογευματινές ώρες.
Info: Η έκθεση θα λειτουργήσει στο διάστημα 9-15 Απριλίου και 2-6 Μαΐου. www.helmepa.gr.
Παρουσίαση Βιβλίου

«Αστεροσκοπείο Σκίνακα: Με θέα το Σύμπαν»

Σε μια ιδιαίτερη βραδιά βιβλίου, προσκαλούν το κοινό η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, την Δευτέρα 11 Απριλίου (στις 18:30) για την παρουσίαση του λευκώματος: «Αστεροσκοπείο Σκίνακα: Με θέα το Σύμπαν», που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Αφεθείτε σε ένα ταξίδι μέχρι τα σύνορα του ορατού σύμπαντος, μέσα από φωτογραφίες με τα τηλεσκόπια και τις ψηφιακές αστρονομικές κάμερες του αστεροσκοπείου στον Ψηλορείτη. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Αστεροσκοπείο Σκίνακα: Με θέα το Σύμπαν», που πραγματοποιείται στους ισόγειους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου. Διάρκεια Έκθεσης: 11-30 Απριλίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Info: Ίδρυμα Ευγενίδου. Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο. Τηλ. κρατήσεων: 210-94.69.631-32, ώρα προσέλευσης: 18:15, ώρα έναρξης: 18:30.
Βιβλίο

No stress
Αναπνεύστε βαθιά, διώξτε το άγχος!
Nadine Fleiszman, Mona Marcy – εκδόσεις Κριτική, 4,90Ε

Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχολογική κατάσταση αλλά και τη σωματική ευεξία των εργαζομένων καθώς συνδέεται με την εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων, χρόνιας κόπωσης και άλλων σοβαρών διαταραχών. Οι συγγραφείς του βιβλίου αναλύουν 16 συνηθισμένες καταστάσεις που προκαλούν στρες, όπως οι συγκρούσεις με τους συναδέλφους, οι συχνές μετακινήσεις και τα ταξίδια, οι απογοητεύσεις στο χώρο εργασίας και προτείνουν μεθόδους και ασκήσεις με σκοπό να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε το στρες και να το μετατρέψουμε σε κινητήρια δύναμη για τη ζωή και την καριέρα μας.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας» στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.