Οι ηλικιωμένοι που τρώνε υγιεινά ζουν περισσότερο και καλύτερα από τους άλλους, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Διαιτολογικής Εταιρίας. Η έρευνα έδειξε ότι όσοι άνω των 70 τρώνε τρόφιμα λίγων λιπαρών και καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ειδικοί μελετώντας το διαιτολόγιο 706 ατόμων ηλικίας 70 έως 79 ετών επί μια δεκαετία, διάστημα στο οποίο παρακολουθούσαν και την υγεία τους. Το υψηλότερο ποσοστό εκείνων που πέθαναν στο διάστημα αυτής της δεκαετίας ανήκε στην ομάδα που έτρωγε πολλά λιπαρά –όχι μόνον κρέατα, αλλά παγωτά και τυριά, γιαούρτια με λιπαρά καθώς και πλήρες γάλα.

Σύμφωνα με την έρευνα οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ανάλογα με τις διαιτητικές τους συνήθειες και το πόρισμα είναι το εξής

*Από όσους έτρωγαν πολλά λιπαρά (συνολικά 332 άτομα) πέθανε στο διάστημα αυτό το 34%

*Από εκείνους που έτρωγαν υγιεινά ή τρόφιμα με λίγα λιπαρά (συνολικά 374 άτομα), πέθαναν στο διάστημα αυτό 77 άτομα ή το 21%

Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να τρώνε τα εξής

Τρόφιμα πλούσια σε ίνες και σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη C και φολικό οξύ. Πρέπει επίσης, να πίνουν πολλά υγρά.