Έρευνα μικροβιολόγων σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των τραπεζών έδειξε ότι, δυστυχώς, τα πλήκτρα φέρουν περισσότερα μικρόβια κι από μια δημόσια τουαλέτα. Συγκεκριμένα, ελήφθησαν δείγματα από πολλά σημεία (πλήκτρα δημόσιων τηλεφώνων, πλήκτρα μηχανημάτων ανάληψης, από καθίσματα λεωφορείων, από καθίσματα σε δημόσιες τουαλέτες κ.α.) και ερευνήθηκε αν είχαν ίχνη από ψευδομονάδες και άλλα μικρόβια που προκαλούν σοβαρές διάρροιες.
Δυστυχώς, ίχνη από ιδιαίτερα ενοχλητικά μικρόβια βρέθηκαν σε όλα τα πληκτρολόγια, όπως και σε όλες τις δημόσιες τουαλέτες. Σε μερικά μηχανήματα ανάληψης μάλιστα βρέθηκαν περισσότερες μικροβιακές αποικίες από όσες στις τουαλέτες!
Μέσα στα πέντε πιο βρόμικα σημεία πάντως, εκτός από τις τουαλέτες και τα μηχανήματα ανάληψης, είναι και τα δημόσιας χρήσης τηλέφωνα. Και ενώ πολλοί σκουπίζουν τα δάχτυλά τους ή πιάνουν με χαρτομάντιλο το ακουστικό των δημόσιων τηλεφώνων, κανείς δεν είπε (όταν ρωτήθηκε σε ανάλογη έρευνα) ότι κάνει το ίδιο όταν παίρνει λεφτά από μηχάνημα ανάληψης. Ο μέσος χρήστης, δηλαδή, δεν αξιολογεί τη μηχανή ανάληψης τόσο εκτεθειμένη σε μικρόβια όσο π.χ. το τηλέφωνο ή την τουαλέτα.
Πλην όμως, η έρευνα έδειξε ότι όχι μόνο το χρήμα, αλλά και ό,τι μας οδηγεί σε αυτό είναι συχνά πιο βρόμικα από όσο φανταζόμαστε.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: