Ένας 53χρονος πολιτικός μηχανικός, γυρνώντας σπίτι του με τα πόδια από ένα πάρτι, γλίστρησε στο χιονισμένο δρόμο και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου όμως έπαθε ανακοπή. Μέσα στην ατυχία του, είχε την τύχη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο να λειτουργεί μια σχετικά πρωτοποριακή συσκευή, η οποία προσφέρει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διαρκώς, παρέχει οξυγόνο και εξασφαλίζει την κυκλοφορία του αίματος του ασθενούς. Χάρη στη συσκευή, ο ασθενής όντως μετά από τρεισήμισι ώρες απέκτησε ξανά καρδιακό παλμό! Όταν, μάλιστα, ανέκτησε και τις αισθήσεις του, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποστεί ούτε εγκεφαλική βλάβη.

Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι με αυτό που κατάφερε η συσκευή.

«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο περιστατικό στην Εντατική ή και πουθενά αλλού στο νοσοκομείο μας», είπαν εντυπωσιασμένοι και προσέθεσαν: «Ήταν απίστευτο που επανήλθε. Βέβαια, με αυτή την ελπίδα τον συνδέσαμε εξαρχής με τη συσκευή, για να τον σώσουμε. Εντούτοις, όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο αρχίζαμε να πιστεύουμε ότι δεν θα τα κατάφερνε. Κανείς μας, δηλαδή, δεν περίμενε ότι τρόπον τινά θα ξαναζωντάνευε 3 ώρες μετά!».

Εντυπωσιασμένος ήταν βέβαια και ο ίδιος ο ασθενής:

«Δεν το πιστεύω ότι ζω!», είπε στους δημοσιογράφους της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» και συνέχισε: «Λογικά, τι να πω, έπρεπε να είχα πεθάνει! Ευτυχώς που έπεσα στα κατάλληλα χέρια και που οι συγκεκριμένοι γιατροί σκέφτηκαν να με συνδέσουν με αυτή τη νέα συσκευή που όχι μόνο «ξανάβαλε μπροστά» την καρδιά μου, αλλά εξασφαλίζοντας την κυκλοφορία του αίματος, διέσωσε και τον εγκέφαλό μου. Οι γιατροί ήταν άγγελοι και εγώ είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο!».