Καλησπέρα σας, με ταλαιπωρεί γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εδώ και καιρό, αλλά με ειδική δίαιτα από το γαστρεντερολόγο μου τα συμπτώματά μου έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, χωρίς να χρειαστεί να πάρω φάρμακα. Απ’ ό,τι έχω καταλάβει το πρόβλημα δεν είναι βαριάς μορφής, άλλωστε είμαι και 22 ετών με κανονικό βάρος. Ο γαστρεντερολόγος με συμβούλευσε να κάνω γαστροσκόπηση, απλά και μόνο για να έχουμε μία γενική και πιο σωστή εικόνα. Πα’ ρόλα αυτά φοβάμαι πάρα πολύ την εξέταση. Πρόσφατα μάλιστα άκουσα ότι η παλινδρόμηση μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο και τρόμαξα! Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω οπωσδήποτε αυτή την εξέταση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παναγιώτα

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση έχει χαρακτηριστική συμπτωματολογία και αντιμετωπίζεται με δίαιτα και φάρμακα. Εάν με τη δίαιτα δεν υπάρχουν συμπτώματα δεν υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος φάρμακα. Η γαστροσκόπηση όμως πρέπει να γίνει για να επιβεβαιωθεί το πρόβλημα και να υπάρχει σημείο αναφοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: