Από ελονοσία προσβλήθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός George Clooney στη διάρκεια πολιτικής εκστρατείας του στο Σουδάν, αλλά ανακοινώθηκε ότι ήδη αναρρώνει ικανοποιητικά. Ο γνωστός ηθοποιός, που έχει βραβευθεί και με Όσκαρ, έχει αναπτύξει παράλληλα σημαντική δράση για διάφορα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, με αποτέλεσμα να ταξιδεύει συχνά στην Αφρική, όπου και προσβλήθηκε από τη νόσο.

Ο 49χρονος ηθοποιός επέστρεψε στις ΗΠΑ όταν παρουσίασε πυρετό και τώρα αναρρώνει λαμβάνοντας την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Εκπρόσωπός του ανακοίνωσε ότι έχει συνέλθει σχεδόν πλήρως και ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο δίκιο έχει τόσο ο Clooney όσο και πολλές άλλες προσωπικότητες που αγωνίζονται στο πλευρό ανθρωπιστικών οργανώσεων για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Αφρική.

Εκεί, η ελονοσία σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους. «Το γεγονός ότι ο Clooney ανάρρωσε σχεδόν πλήρως μέσα σε λίγες εβδομάδες αποδεικνύει ότι η ελονοσία δεν πρέπει να θεωρείται θανατική ποινή και ότι μπορεί να θεραπευθεί με λίγα και φτηνά φάρμακα», δήλωσε ο εκπρόσωπός του και συνέχισε: «Εντούτοις, χρειάζονται συνεχείς εκστρατείες από ηθοποιούς και πολιτικούς για να πειστούν τα πλούσια κράτη να παράσχουν στα αφρικανικά τα στοιχειώδη μέσα για να καταπολεμήσουν τη συγκεκριμένη ασθένεια και στο μεταξύ οι Αφρικανοί πεθαίνουν καθημερινά από κάτι που θα θεραπευόταν με 2 χάπια την ημέρα!»