Καλησπέρα, πριν από περίπου 2 μήνες είχα ένα σοβαρό τροχαίο με τη μηχανή. Νοσηλεύτηκα στα επείγοντα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και συντριπτικό κάταγμα του αριστερού καρπού στο οποίο έχω και ένα μηχανισμό με σίδερα για αποκατάσταση. Το ερώτημά μου είναι όσον αφορά το άλλο χέρι, το δεξί το οποίο έχει 4-5 μέρες έντονο μούδιασμα στα δάχτυλα κυρίως μετά το ατύχημα. Το ίδιο μούδιασμα έχω και στο δεξί αλλά φαντάζομαι πως ευθύνεται το κάταγμα και τα σίδερα που έχω. Δεν έχω πονοκεφάλους αλλά λίγες ζαλάδες σε συγκεκριμένες κινήσεις του κεφαλιού (λόγω της διασείσεις). Είναι κάτι που χρήζει άμεσης επικοινωνίας με γιατρό;
ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιάννης

Αγαπητέ Γιάννη,

Σχετικά με το μούδιασμα που αναφέρεις στο δεξί χέρι θα ήθελα να σου δώσω μερικές πληροφορίες που ελπίζω να σου φανούν χρήσιμες:

1) Αν πρόκειται για «καθαρό» μούδιασμα, χωρίς πόνο, οφείλεται πιθανότατα σε βλάβη ή πίεση κάποιου νεύρου, το οποίο λόγω της βλάβης αυτής μπορεί να μεταφέρει λάθος πληροφορία και έτσι να προκαλείται μούδιασμα.

2) Μούδιασμα στα δάχτυλα μπορεί να οφείλεται σε πίεση του νεύρου σε οποιοδήποτε σημείο της πορείας του από τα δάχτυλα μέχρι τον αυχένα, με πιθανότερα σημεία τον καρπό, τον αγκώνα, τον ώμο και τον αυχένα.

3) Σε τραυματισμούς μετά από τροχαίο, ο αυχένας είναι μια περιοχή που προσβάλλεται συχνά, αφού είναι εξαιρετικά ευάλωτος στις πιέσεις και μάλιστα με συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε δεύτερο χρόνο μετά το ατύχημα.

4) Συνεπώς, θα σου πρότεινα να εξεταστείς πολύ προσεκτικά για το μούδιασμα αυτό, απευθυνόμενος σε κάποιο νευρολόγο ή νευροχειρουργό.