Δεν είναι μόνο πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, αλλά και δημιουργός ενός καινοτόμου και άκρως ψυχαγωγικού τρόπου άθλησης. Η Έρρικα Πρεζεράκου μάς συστήνει το Replayce, ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα από την πρώτη κιόλας στιγμή, αφού ακόμα και ο χώρος που γίνεται δεν θυμίζει σε τίποτα τους ψυχρούς χώρους γυμναστικής που έχετε συνηθίσει. Μπείτε σε ένα χώρο γεμάτο χρώματα, μουσικές, μπαλόνια, χούλα χουπ, σε ένα τεράστιο παιδικό δωμάτιο όπου, ενώ παίζετε, στην πραγματικότητα γυμνάζεστε.

Τι είναι το Replayce
Το Replayce είναι ένα καινοτόμο παιδαγωγικό σύστημα αθλητισμού, το οποίο συνδυάζει με ένα μαγικό τρόπο το συναίσθημα με την άθληση. Aρχή του είναι ότι η χαρά σε συνδυασμό με το γέλιο χαρίζουν καλογυμνασμένο σώμα.

Πώς γεννήθηκε
Όλα ξεκίνησαν το 2004, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, από έναν τραυματισμό στο πόδι, που έκανε τη δημιουργό του προγράμματος να καταλάβει πόσο ψυχικά κουραστικός και αναποτελεσματικός είναι ο μονοδιάστατος τρόπος που συνήθως γυμναζόμαστε. Ξεκίνησε, λοιπόν, μια έρευνα-μελέτη που έδειχνε πώς μπορεί ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης να συνδυάζεται με θετικά συναισθήματα, όπως η χαρά και η διασκέδαση, και το πόσο σημαντικός και ωφέλιμος είναι ο συνδυασμός σωστής εκγύμνασης και ψυχολογικής ευεξίας. Διαμορφώθηκε έτσι ένα πρόγραμμα προπόνησης που, αν και στηρίζεται στον κλασικό αθλητισµό, στην πραγματικότητα η εστίασή του έχει μεταφερθεί σε πιο ευχάριστες δραστηριότητες. Κι έτσι, ενώ εσείς μπορεί να πιστεύετε ότι παίζετε μαξιλαροπόλεμο, στην ουσία γυμνάζετε τους κοιλιακούς σας.

Τι μορφές άσκησης περιλαμβάνει
Με δεδομένο ότι ο άνθρωπος είναι πολυδιάστατο ον, το Replayce περιλαμβάνει 3.000 διαφορετικές ασκήσεις-δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν την άθληση με τη δημιουργία και το συναίσθημα. Παίρνει ιδέες από το χορό, το παιδικό παιχνίδι, τις πολεμικές τέχνες, τις κατασκευές, το μπάντμιντον, το χόκεϊ, το μπάσκετ, αλλά πάντα το βλέμμα και η προσοχή του είναι στραμμένα κάπου αλλού, όπως π.χ. στα κόλπα των μάγων. Γι’ αυτό, το ενδιαφέρον παραμένει ζωντανό, κάθε μάθημα είναι διαφορετικό και η άσκηση γίνεται πιο εύκολη, πιο εκτονωτική, αλλά και πολύ αποτελεσματική.

Σε ποιους απευθύνεται
Σε όσους θέλουν να γυμναστούν, αλλά βαριούνται το γυμναστήριο και ενώ έχουν πληρώσει για ένα χρόνο, τελικά πηγαίνουν μία φορά το μήνα.
Σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα υγιές και όμορφο σώμα, αλλά ταυτόχρονα να διασκεδάσουν και να «καταναλώσουν» συναίσθημα (δηλαδή να ενεργοποιήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους).
Σε όσους θέλουν να απαλλαγούν από το στρες της καθημερινότητας -έστω και για λίγες ώρες- ή να ξανανιώσουν παιδιά.

Τα προγράμματα
Το Replayce έχει προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

Για ενηλίκους Replayce Smooth (ήπιο πρόγραμμα για αρχαρίους), Replayce Life (για πιο προχωρηµένους) και Replayce Advance (για προχωρηµένους).

Για παιδιά Replayce Junior Trust (παιδιά ηλικίας 4-6 ετών) και Replayce Child Trust (παιδιά ηλικίας 6-12 ετών).

Για όλη την οικογένεια Replayce Family.

Για αθλητικές οµάδες Replayce Team.

Για εταιρείες Replayce Team Building για καλλιέργεια συνεργασίας.

Η δομή του μαθήματος
Συντονισμός Λίγος χρόνος στην αρχή του μαθήματος για να απελευθερωθείτε από τις εντάσεις της ημέρας μέσα από την αναπνοή και να μπείτε στην ενέργεια του Replayce.
Κυρίως πρόγραμμα Αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο εστιάζει όμως σε χαρούμενες δραστηριότητες.
Ρυθμός Μέσα από διαφορετικές μουσικές, μαθαίνετε να έχετε ρυθμό, κίνηση.
Δημιουργικό Στη διαλειμματική άσκηση, που αποτελεί μέρος της προπόνησης, κατεβαίνουν οι σφυγμοί με απαλές κινήσεις, ενώ δημιουργείτε.
Αποθεραπεία Γίνεται διαβάζοντας ένα παραμύθι. Αφού έχετε παίξει και γυμνάσει σωστά το σώμα σας, το συναίσθημα είναι ανοιχτό για να «ακούσει» ένα παραμύθι-μήνυμα.

Ο Τομ, ο Τζέρι και η φασολιά
Μπαίνοντας στο παιδικό δωμάτιο, ξεχνάτε για λίγο την κοινωνική σας ταυτότητα και αποκτάτε μια νέα, ένα ψευδώνυμο, που σας μεταμορφώνει σε παιδικούς ήρωες ή απλώς σε πεντάχρονα. Αυτή η μικρή αλλαγή ονόματος παραπέμπει σε μια ηλικία, χαρακτηριστικά της οποίας ήταν η ανεμελιά και η διάθεση για παιχνίδι. Επίσης, το παραμύθι στο τέλος του μαθήματος σας ηρεμεί και σας «ταξιδεύει» σε τρυφερές στιγμές. Με τον τρόπο αυτό, το Replayce σάς γυμνάζει, αλλά ταυτόχρονα καλλιεργεί και άλλες πλευρές του ανθρώπου, που τον βοηθούν στην εκτόνωση των καθημερινών εντάσεων.

Τι κερδίζετε με το Replayce
Από τις πρώτες κιόλας φορές, νιώθετε το σώμα σας να αλλάζει, να γίνεται πιο δραστήριο, ευκίνητο και δυνατό, ό,τι δηλαδή σας δίνει και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής. Επειδή, όμως, η εν λόγω άσκηση αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ολότητα και όχι ως επιμέρους μυϊκές ομάδες, σας αλλάζει τον τρόπο που νιώθετε τη γυμναστική. Σας βοηθά να βρείτε το παιδί μέσα σας και σας μαθαίνει όχι μόνο να αθλείστε, αλλά και να συνεργάζεστε, να χαλαρώνετε και να εκφράζετε το συναίσθημά σας ελεύθερα.

Info
Κλειστό Προπονητήριο Στίβου ΟΑΚΑ, οδός Αρτέµιδος, Μαρούσι (Ολυµπιακό Στάδιο), τηλ.: 210-27.25.101.
Πρωινά μαθήματα: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 10.00-11.30.
Απογευματινά μαθήματα: Δευτέρα – Πέμπτη 18.30, 20.00, 21.30.
Κάθε μάθημα διαρκεί 90 λεπτά.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ κ. ΕΡΡΙΚΑ ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΥ, πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ και δημιουργό του Replayce.